Kukonpojat suuntaavat käsipallon SM-sarjaan

Kuluvalla kaudella on nähty Cocksin miesten edustusjoukkueen riveissä aina pelaavaan kokoonpanoon saakka seuran omia nuoria pelaajia.
– Seurassa tehty juniorityö on määrätietoisesti pyrkinyt kasvattamaan omia junioreita mahdollisimman pitkälle. Nyt on se tilanne, että meillä on nuoria lahjakkaita pelaajia, jotka tähtäävät käsipallouralle ja haluavat menestyä. Ilman muuta seuran tulee tukea kaikin tavoin heitä urallaan, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita toteaa.

Seurassa on linjattu tavoitteeksi nostaa pääosin omista junioreista koostuva joukkue käsipallon SM-sarjaan 3-4-vuoden tähtäimellä. Cocks seurana ja sen taustavoimat ovat päättäneet startata projektin, jossa omista junioreista muutaman ykkösdivisioonavuoden aikana kehitetään SM-liiga-kykyinen joukkue.

Joukkueen kokoonpanoon kaudella 2021-2022 kuuluu kahdeksantoista pelaajaa, joista kuusitoista on kukonpolun käynyttä junioria. Lisäksi joukkueeseen otetaan yksi maalivahtivahvistus ja yksi kokeneemman kaartin pelaaja.

Valmennukseen on kiinnitetty kahden vuoden sopimuksella riihimäkeläistä voimaa, kun vastuuvalmentajaksi on pestattu Kai Elomaa ja kakkosvalmentajana häärää SM-mestaripyttyjäkin nostellut Niko Bergholm. Joukkue on saanut muutenkin taustalleen kokenutta kaartia, kun fysiikkavalmennuksesta vastaa Andy Karjalainen, maalivahtivalmennuksesta Timo Puhakka, kehonhuollosta Tommi Putti, kehonhallinnasta Ville Manninen, mediasta Tuukka Kaukoranta ja joukkueenjohtajana häärää Kimmo Helander.

– A-junioreilla on hyvät ikäluokat seurassa. Tällä suunnitelmalla halutaan taata heidän urheilullinen kehityksensä niin, ettei askel Eurooppa-pelejä pelaavaan edustukseen ole liian suuri, joukkueen päävalmentaja Kai Elomaa kommentoi.

– Ykkösdivisioona tarjoaa hyvän alun ja kehityspaikan nuorelle joukkueelle, jonka tähtäin on pelaamalla nostaa toinen riihimäkeläinen joukkue SM-liigaan. Seura on lähtenyt tukemaan tätä projektia isosti, jotta pelaajat voivat keskittyä kehittymään urheilijana ja käsipalloilijana. 

– On mahtava asia, että nyt meillä on Riihimäellä selkeä ja realistinen pelaajapolku ihan sinne Euroopassa pelaavaan joukkueeseen asti, Elomaa iloitsee.

Akatemia-joukkue on jatkossakin edustusjoukkueen suojissa, ja työtä tehdään yhdessä yhteistä päämäärää kohti.

– Tämän myötä edustusjoukkueen kokoonpanokin on lähes selvä tulevalle kaudelle, vielä etsitään kolmelle pelipaikalle vahvistusta, Jari Viita toteaa.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Kaj Kekki iloitsee seuran ottamasta suunnasta.

– Tämän lyhyen valmennuspestini aikana ole työskennellyt viiden juniori-ikäisen pelaajan kanssa, jotka ovat osa edustusjoukkueen vahvuutta. Heidän potentiaalinsa ja samaan aikaan valtaisa loikka edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon on tällä konseptilla liian suuri. Siksi Cocks tarvitsee ”väliportaan” kasvattaakseen tulevaisuudessakin pelaajia Euro-peleihin. Ainoa oikea tapa siihen on ottaa Akatemia-joukkue todella vakavasti. Nyt tehdyt päätökset ovat merkittäviä koko riihimäkeläiselle käsipallolle, Kekki toteaa.

 

A-Akatemia 2021-2022

( tilanne 16.4.2021)

Santeri Vainionpää

Miika Kaukoranta

Roope Ahlgren

Julius Kemppainen

Aapo Bergholm

Tuomas Rantanen

Teemu Karjalainen

Juuso Kangasniemi

Anselmi Koskela

Joona Tamminen

Niko Hållman

Lauri Helander

Pyry Taskinen

Aaro Kilpinen

Roni Jouttunpää

Juho Liminka

Andrei Kaliarovich

Eetu Nokkala (MV)

Joakim Angjelovski (MV)

 

Joukkueen kokoonpano tarkentuu kesän aikana. Pelaavassa kokoonpanossa tullaan näkemään myös 2005-syntyneitä junioreita.