Kolding-vierailusta jäi paljon käteen

Cocksin edustusjoukkue vietti viime viikon loppupuolen Tanskan Koldingissa, jossa se pääsi pelaamaan kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa. Päävalmentaja Gintaras Savukynas kertoo, että harjoitusleiristä saatiin suuri hyöty, vaikka joukkueen parhaat peliesitykset tällä kaudella ovatkin vielä edessä.

”Matka Tanskaan oli joukkueellemme hyvin tärkeä monestakin näkökulmasta. Pääsimme paitsi pelaamaan kauden ensimmäiset ystävyysottelumme, pääsimme myös harjoittelemaan hyvin ja rentoutumaan Koldingin vesipuistossa”, Gintaras kertoo.

”Matkan päätarkoituksena olivat ottelut KIF Koldingia ja HK Fredericiaa vastaan. Seurojen käsipalloperinteet ovat hyvin vahvat ja tunnetut käsipallomaailmassa. Näissä otteluissa meillä oli hyvä mahdollisuus kokeilla opettelemiamme asioita niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta ja nähdä, miten ne toimivat pelissä. Joukkue ei missään nimessä ole tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta nämä olivatkin vasta ensimmäiset ottelut. Nyt voimme jatkaa suunnitelmamme mukaisesti ja tehdä tervittavia johtopäätöksiä. Seuraavan kerran pääsemme mittaamaan tasomme viikon 33 lopussa Sveitsin Lovats Cupissa.”

Champions Liigan karsintoihin osallistumiseen liittyy paljon pikkuasioita, joiden vaikutusta ottelun lopputulokseen ei välttämättä tule ensimmäisenä ajateltua. Myös yhdessä matkustaminen ulkomailla on yksi näistä asioista.

”Tärkeää oli myös oppia matkustamaan ja siihen liittyviä rutiineja, jotta saamme ne haltuun ennen sarjakauden alkua. Meillä on kuitenkin paljon ulkomaanmatkoja edessämme kauden aikana”, Gintaras muistuttaa.

Itse otteluidensa lisäksi Cocks pääsi seuraamaan myös alle kaksikymppisten maaotteluita, jotka olivat myös päävalmentajalle antoisia.

”Oli myös mukavaa, että saimme mahdollisuuden mennä seuraamaan alle 20-vuotiaiden Euroopanmestaruuskilpailuja Koldingissa. Näimme nykyajan käsipallon parhaiden maiden kohtaamisia (Espanja-Kroatia ja Ranska-Saksa) ja pääsimme näkemään pelin uusia innovaatioita ja mihin suuntaan peli on kehittymässä.”

”Matkamme oli loistavasti järjestetty KIF Koldingin puolesta ja olen erityisen kiitollinen Lasse Boesenille, jonka avulla harjoitusmatkamme onnistui sataprosenttisesti.”

 

Ottelut olivat leirin tärkein anti.
Ottelut olivat leirin tärkein anti.