Käsipallon miesten Mestarien liigan arvonnat perjantaina

Käsipallon miesten Mestarien Liigan lohkot kaudelle 2018-19 arvotaan perjantaina 29.6. Wienissä ja mukana on historiallisesti myös suomalaisväriä Riihimäen Cocksin saatua paikan Mestarien liigaan alkavalle kaudelle.

Arvonnassa on mukana kaikkiaan 28 joukkuetta, joista 16 arvotaan kahdeksan joukkueen lohkoihin A ja B ja loput kuuden joukkueen lohkoihin C ja D.

Lohkoissa A ja B joukkueet on sijoitettu kahdeksaan koriin, joista kustakin arvotaan yksi joukkue molempiin lohkoihin. Kolmesta korista joukkueet sijoitetaan kuitenkin suoraan lohkoihin arvonnan aikana siten, että saman maan joukkueitten joutuminen samaan lohkoon vältetään. Lohkovoittajat etenevät suoraan puolivälieriin ja lohkoissa sijoille 2.-6. sijoittuneet joukkueet neljännesvälieriin.

Lohkoissa C ja D arvonta suoritetaan vastaavasti kuudesta kahden joukkueen korista ja tämä arvonta suoritetaan ns. suorana, koska kaikki 12 joukkuetta tulevat eri maista. Cocks on sijoitettu koriin 6. Näiden lohkojen kaksi parasta etenevät jatkoon ja pelaavat ristiin toistensa kanssa – lohkoykköset lohkokakkosia vastaan – ja näiden otteluiden voittajat jatkavat neljännesvälieriin.

Lohkojen avausottelut pelataan 12.-16. syyskuuta. Otteluohjelma tarkentuu arvonnan jälkeen.

Arvontatilaisuus Wienissä alkaa perjantaina kello 13.30 Suomen aikaa ja arvontaa voi seurata suorana lähetyksenä Euroopan käsipalloliitto EHF:n verkkosivujen kautta osoitteessa: https://www.ehftv.com/int/