Käsipalloareenan rakentaminen alkaa vihdoin

Riihimäen Cocksin omistaman Riiaitio Oy:n hakema rakennuslupa kansainvälisten mittojen mukaiselle käsipalloareenalleon saanut lainvoiman.

– Määräaikaan mennessä ei tullut yhtään valitusta, joten jo reilut kaksi vuotta suunnitteilla olleet rakennustyöt päästään vihdoin aloittamaani, viimeistään pääsiäisen jälkeen, iloitsee Cocksin puheenjohtaja Jari Viita.
– Kunnianhimoisena tavoitteena on pelata hallissa käsipallon Mestareiden Liigan karsintaottelut elokuun lopussa 2019, Viita jatkaa.

Cocks on joutunut pelaamaan tänäkin vuonna kansainväliset kotipelinsä kaukana kotoa, Siuntiossa Folksam Arenalla. Oma kotiareena Urheilutalo on 1,40 metriä liian lyhyt virallisiin mittoihin.

Uusi halli rakentuu Peltosaaren urheilukeskukseen nykyään kesällä parkkipaikkana ja talvisin lumenkaatopaikkana palvelevalle tontille vanhan jäähallin ja jalkapallokenttien väliin. Tontti on kaupungin omistama.

Halli tulee olemaan kokoa 45×69,5 metriä. Hallin maksimiyleisömäärä olisi 2500. Kansainvälisten pelien lisäksi hallilla tulee olemaan suuri merkitys seuran junioreille, kun harjoitusmahdollisuudet parantuvat. Nyt eri puolilla treenaavat käsipalloilijat pääsevät saman katon alle ja luomaan yhtenäistä käsipallokulttuuria kaupunkiin.

– Harjoitus- ja pelialueen lisäksi päätyyn tulevat alle pukukopit oheistiloineen, kuntosali ja sauna, päälle kahvio sekä lehdistöhuone ja Cocksin toimisto, Viita kertoo rakennuspiirustusten äärellä.

Valtioneuvosto on myöntänyt hallille 750000 euron avustuksen, mutta muutoin se kustannetaan yksityisvaroin.