Käsipalloareenan peruskivi muurattiin juhlallisissa tunnelmissa

Riihimäelle oli tänään kokoontunut arvovaltaista väkeä Cocks Palloiluhallin peruskiven muuraukseen. Peltosaaren urheilukeskukseen nouseva halli tulee olemaan kooltaan yli 81×46 metriä, ja se tarjoaa mahdollisuuden jakaa pelikentät kolmeen 22 x 41 metrin kenttään. Halli täyttää kaikki EHF:n säädökset, jotta siellä voidaan pelata korkeinta mahdollista sarjaa 2500 katsojan edessä.
Juhlapuheen piti kansanedustaja, Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen.
– Tänään muuraamme Jari Viidan johdolla uuden Riiaitio Oy:n Cocks Palloiluhallin peruskiven. 196o-luvulla rakennettu Urheilutalo oli aikoinaan innoittaja, ja uskon että uusi Cocksin Palloiluhalli tulee toimimaan samoin. Itse toivon, että uusi halli innostaa myös sisämaassa upean, kovan ja vauhdikkaan sekä viihdyttävän lajin pariin. Käsipallossa Suomi voisi hyvin menestyä jatkossa myös arvokisoissa. Cocksista voisi moni ottaa mallia, Heinonen sanoi.
– Legendoja on monia mainitakseni vain muutaman: Jyri Wellingin, Markku Tuomen, Ari-Pekka Tuomen, Kai Elomaan, Pekka Lehtisen, Jarmo Lepolan, Nico Rönnbergin ja kaikkien aikojen maalintekijän Teemu Tammisen. Heidän nimensä on hyvä jättää myös tämän talon peruskiveen.
– Toivottavasti reilun vuoden päästä Teemu Tamminen pääsee rikkomaan uuden Cocks Palloiluhallin kuparisen ja tekemään sen täyden 2500 katsojan edessä, Heinonen päättää.

Peruskiveen upotettiin myös teräskapseli (pääkuvassa), jonka sisälle laitettiin muuan muassa Cocksin viiri, päivän Aamuposti, Timo Heinosen puhe, euron ja kahden euron kolikot.
Kapselin sulkivat Timo Heinonen, Jari Viita, Teemu Tamminen, Pertti ”Puili” Lehtinen sekä Suomen Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen.