Ivan Mosic kaksivuotisella sopimuksella Cocksiin

Miesten edustusjoukkue alkaa olla kasassa, kun serbialainen ”left back” Ivan Mosic astuu kaksivuotisella sopimuksella remmiin. Mosic siirtyy Cocksiin tutun espanjalaisen vastustajan, Abanca Ademar Leonin riveistä.

Serbian 26-vuotias maajoukkuepelaaja Mosic nähtiin Riihimäelläkin VELUX EHF Mestareiden liigan karsinnoissa syksyllä 2018, kun Cocks onnistui pelaamaan tasan Ademar Leonia vastaan. Edellinen kausi on ollut Mosicille hieman epäonninen hänen murrettua sormensa kahdesti ja koronan keskeytettyä EHF Cupin pelit. Suomeen ja Cocksiin Mosic siirtyy ilolla.

– Ennen päätöstä puhuin valmentajan ja minulle tuttujen Cocksin pelaajien kanssa, ja pidin kuulemastani. Pidän seuran tavoitteista ja kunnianhimosta, ja uskon tämän haasteen sopivan minulle ja koko joukkueelle hyvin, Mosic kommentoi.

Balkanin pelaajat ovat tosiaan hänelle jo entuudestaan tuttuja, Davor Basaricin kanssa Mosic pelasi nuorempana samassa joukkueessa ja Bojan Zupanjac ja Djordje Djekic ovat olleet vastustajajoukkueissa mukana.

– Minulle on tietenkin iso haaste pelata suomalaisessa joukkueessa, mutta odotan sitä innolla ja toivon, että voimme yhdessä vielä tehdä lisää suomalaista käsipallohistoriaa.

– Yksi suurista unelmistani käsipallossa on ollut pääsy maajoukkueeseen ja sen saavutin. Nyt on aika asettaa uusia tavoitteita, Mosic päättää.

Ivan Mosicin sopimusta oli luotsaamassa alalla hyvin tunnettu agentti Jokic Milan. Hänellekin Suomi on maana tuntematon, mutta hän on noteerannut Riihimäen Cocksin kunnianhimon käsipallossa.
– Cocks haluaa kasvaa ja edetä, ja se motivoi minua avaamaan neuvottelut ja olemaan apuna. Uusi valmentajanne tietää erittäin hyvin mihin eurooppalaisessa käsipallossa ollaan menossa, ja hänen palkkaamisensa oli erittäin tärkeä askel eteenpäin, Milan sanoo.

– Ivan Mosic on erittäin omistautunut ja päättäväinen urheilija! Hänelle käsipallo on aina ykkönen. Uskon hänen kykyihinsä. Hän pystyy ottamaan vastuuta.
– Valmentaja on halunnut hänet joukkueeseen, ja nyt hänen täytyy lunastaa paikkansa. Minun neuvoni joukkueille, jotka palkkaavat ulkomailta pelaajia, on aina sama: se kannattaa vain jos pelaajan panos näkyy kentällä. Mosicin kaltaiset pelaajat ja omat nuoret kyvyt voivat yhdessä kehittyä valtavasti lyhyessäkin ajassa. Ja tämä on juuri oikea tapa toimia!

Tämänhetkinen pelaajakokoonpano kaudelle 2020-2021

Valmentaja Boris Dvorsek
II-valmentaja Bojan Zupanjac
Huoltaja Jari Lehtonen

Pelaajat:

Teemu Tamminen
Nils Kreicbergs
Yury Lukyanchuk
Roni Syrjälä
Vitalie Nenita
Davor Basaric
Aliaksandr Tsitou
Vitalii Shitsko MV
Giedrius Morkunas MV
Evgeny Semenov
Ignacy Bak
Stefano Arcieri
Djordje Djekic

Jimi Pilvilä
Miika Kaukoranta
Santeri Vainionpää
Roope Ahlgren
Veeti Simovaara
Tuomas Rantanen
Elmeri Kivipato

Kuva: Käsipalloliitto/Newspix/Matti Matikainen