IFK Kristianstad uuden käsipalloareenan avajaisiin

Cocks Areena saa arvoisensa avajaisvieraan, kun miesten edustusjoukkue pelaa Areena Opening -viikonloppuna elokuussa kaksi ystävyysottelua IFK Kristianstadia vastaan. Areenalla tehdään nyt ja koko kesä hiki hatussa töitä. Areena valmistuu ja viimeistellään niin, että avajaisjuhlaa päästään viettämään elokuun 17.-18.

Viikonlopulle on suunnitteilla virallisten vihkijäisten lisäksi monenlaista ohjelmaa. Cocks pelaa sekä lauantaina että sunnuntaina ystävyysottelut, ja vastustajaksi tulee pohjoismaiden 2010-luvun menestynein joukkue Ruotsista, IFK Kristianstad.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että näin kova joukkue haluaa kunnioittaa meitä ja tulla Suomeen vieraaksemme, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita kommentoi.
– Oman areena myötä riihimäkeläinen käsipallo nousee aivan uudelle tasolle, se on selvää, Viita sanoo.

Samaa mieltä on Cocksin edustusjoukkueen kapteeni Teemu Tamminen.
– Avajaisotteluksi IFK Kristianstad on kyllä upea juttu, joukkue on yksi parhaimmista Euroopassa ja todella kova. Se tietää sitä, että tiedossa on kovat kaksi ottelua, vaikea sanoa kumpi voittaa, Tamminen naurahtaa.
– Toivon kovaa, vauhdikasta  ja laadukasta handista. Uusi areena tuo varmasti fiilistä itselle ja koko Riihimäen Cocksille.
 

Pohjoisessakin osataan pelata hyvää käsipalloa

IFK Kristianstadin urheilutoimenjohtaja Jesper Larsson tuo joukkueensa Riihimäelle mielellään.
– Olemme yleensä menneet lämpimiin maihin kauden alla. Kun Jari pyysi meitä Suomeen, pidin ajatusta hyvänä. On mielenkiintoista nähdä, miten voimme auttaa toisiamme tulevaisuudessa.  Ja tietenkin meitä kiinnostaa nähdä millainen uusi areenanne on, Larsson mainitsee.
– Oli hienoa nähdä suomalaisen joukkueen ottavan pisteitä Mestareiden liigassa. Olemme näyttäneet, että täällä pohjoisessa osataan pelata hyvää käsipalloa, eikä pelkästään jääkiekkoa. Ja vieläpä lahjakkaiden suomalaispelaajien voimin, Larsson kehuu Cocksin debyyttiä Mestareiden liigassa.

IFK Kristianstad pelasi kuluvalla kaudella Mestareiden liigassa A-lohkossa yhdessä muun muassa Barca Lassan, Meshkov Brestin, Montpellierin ja Telekom Veszpremin kanssa. Vaikka joukkue sijoittui lohkonsa viimeiseksi, se onnistui voittamaan Montpellierin vieraissa ja Veszpremin  kotonaan.
– Nämä voitot olivat meille kuluvan kauden isoimpia saavutuksia. Nyt haluamme ottaa Ruotsin mestaruuden toistamiseen. Parasta aikaa pelaamme neljännesfinaaleja Redbergslidia vastaan, Larsson kertoo.
– Tulevalla kaudella tavoitteena on pelata jälleen kansainvälisiä pelejä ja tietenkin toivomme, että Mestareiden liigassa. Haluamme myös edetä uuden valmentajamme Ljubomir Vranjesin kanssa ja katsoa miten hän joukkuetta kehittää.

Heillä onkin lupa odottaa isoja. Kun ruotsalainen Vranjes lopetti pelaajauransa 2009, hän siirtyi valmentamaan saksalaista Flensburg-Handewittia. Vranjes luotsasi joukkueen Mestareiden liigan voittoon kaudella 2013/2014.

Varmaa on siis, että Riihimäellä ja Cocks Areenalla nähdään elokuun 17. -18. isoja nimiä ja laadukasta käsipalloa, muusta oheisohjelmasta puhumattakaan.
Laittakaa päivät kalenteriin, pelit pelataan molempina päivinä klo 16!

IFK Kristianstadin kotisivut täällä.
IFK Kristianstad Eurohandball-sivuilla.