HC Meshkov Brest, KIF Kolding ja UMFA Afturelding Riihimäellä ensi viikonloppuna

Käsipallon ystäville on ollut tarjolla upeita matseja tällä viikolla, kun Kroatiassa kisataan käsipallon Euroopan mestaruudesta. Ottelut näyttää suorina Ehf TV täällä.

Tulevana viikonloppuna ei tarvitse eikä kannata kuitenkaan ruudun äärellä jumittaa, sillä Cocks saa vieraakseen kolme kansainvälistä joukkuetta kolmatta kertaa pelattavaan Riihimäki Cupiin. Tanskalainen KIF Kolding Kobenhavn, valkovenäläinen HC Meshkov Brest, islantilainen UMFA Afturelding ja Riihimäen Cocks ottavat mittaa toisistaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina 19.-21.1. Riihimäen Urheilutalolla.

KIF Kolding Kobenhavn on yksi arvostetuimmista käsipalloseuroista Tanskassa, vaikkei olekaan ollut aivan kärjessä viime vuosina. UMFA Afturelding puolestaan taistelee Islannin mestaruudesta, ja on pelannut myös EHF Cupissa. HC Meshkov Brest on erittäin kova, yhdeksänkertainen Valko-Venäjän mestari, joka pelaa tällä hetkellä sekä SEHA-liigaa että EHF Champions -liigaa. Mainittakoon vielä, että kansainvälisen Meshkov Brestin pelaajia pelaa usean eri maan maajoukkueessa.

– Meille on suuri kunnia saada Riihimäelle näin kovatasoisia joukkueita, Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas toteaa.
– Cocksin fyysinen valmistautuminen kevätkauteen on takanapäin, ja nyt tarvitsemme hyviä, kovatasoisia pelejä.

Ja niitä odottaa myös KIF Koldingin valmentaja.
– Päätavoitteemme tällä kaudella on sijoittua Tanskassa kahdeksan parhaan joukkoon. Syyskaudella joukkueemme kärsi muutamasta loukkaantumista, mutta nyt toivomme kaikkien pelaajien olevan täydessä terässä, Koldingin valmentaja Lasse Boesen kertoo.
– Tulemme Riihimäelle erittäin mielellään. Odotuksissa on, että saamme pelata kolme kansainvälisen tason peliä ystävällisessä hengessä.

Afturelding saapuu Riihimäelle toistamiseen.
– Vierailimme seurassanne vuonna 2016 ja olimme erittäin iloisia saadessamme kutsun tänä vuonna, kommentoi valmentaja Einar Andri Einarsson.
– Olemme tehneet kovasti töitä joukkueen fyysisen kunnon ja vahvuuden lisäämiseksi samalla kun pyrimme kehittymään joukkuepelaamisessa. Valitettavasti pelinrakentajamme Elvar Ásgeirsson on loukkaantuneena, samoin kuin viivapelaajamme Petur Juniusson.
– Tämän kauden päätavoite on taistella maamme mestaruudesta. Riihimäki Cupin ottelut näin kovia joukkueita vastaan istuvat täydellisesti valmistautumiseemme, Einarsson jatkaa.

HC Meshkov Brestin valmentaja Sergey Bebeshko tuo Suomeen seuransa nuoria lupauksia, joiden odotetaan auttavan kevätkaudella sekä Valko-Venäjän mestaruudesta taistellessa että SEHA-liigassa.
– Pääosa pelaajistamme on Kroatiassa pelaamassa Euroopan mestaruudesta eri maiden maajoukkueissa.
– Tämän kauden päätavoitteemme on päästä kuudentoista parhaan joukkoon VELUX EHF Champions -liigassa, ja SEHA-liigassa neljän parhaan joukkoon.
– Olimme mukana Riihimäki Cupissa viime vuonna, ja kiitämme isäntiä uudesta kutsusta. Meille on tärkeää, että tänä vuonna osallistuvat joukkueet ovat paljon vahvempia. Saamme mahdollisuuden peluuttaa sellaisia pelaajia, jotka ovat olleet noin kuukauden tauolla peleistä, sekä sellaisia nuoria, jotka eivät saaneet syksyllä paljoa peliaikaa. Näemme turnauksessa, mihin he pystyvät ja missä kunnossa he ovat fyysisen ja taktisen valmistautumisemme jälkeen, Bebeshko sanoo.

 

Päivälippu 15/10€, kausikortit voimassa. Ei kannata jäädä kotiin, vaan tulla kannustamaan Cocks voittoon!

Ottelut Riihimäen Urheilutalolla sekä livenä Veikkaus-TV:llä

PERJANTAI 19.1.
Klo 18           Cocks – UMFA Afturelding
Klo 20           KIF Kolding – HC Meshkov Brest

LAUANTAIN 20.1.
Klo 13           HC Meshkov Brest – UMFA Afturelding
Klo 15           Cocks – KIF Kolding

SUNNUNTAI 21.1.
Klo 12           UMFA Afturelding – KIF Kolding
Klo 14           Cocks – HC Meshkov Brest