HC Kehra Cocksin puolivälierävastustajaksi

Virolainen HC Kehra/Horizon Pulp&Paper on Riihimäen Cocksin puolivälierävastustaja Baltian liigassa. Asia varmistui jo lauantaina ennen runkosarjan viimeisen päivän otteluita, kun Kehra hävisi Celtnieks Rigalle maalein 30-22 ja toinen virolaisjoukkue Viljandi HC puolestaan voitti HK Ogre/Miandumin lukemin 23-29. Viljandi nousi voitollaan lohko A:n toiselle sijalle ohi Dragunas Klaipedan ja tappion kärsineellä HC Kehralla ei enää ollut mahdollisuutta nousta kuin korkeintaan tasapisteisiin Dragunaksen kanssa. Keskinäisten otteluiden maalieron turvin Dragunas kuitenkin säilyttäisi kolmannen sijansa. Lohko B:n ykkönen Cocks ja lohko A:n nelonen HC Kehra kohtaavat siis toisensa puolivälierävaiheessa. Neuvottelut otteluiden aikatauluista käynnistetään heti maanantaina.

Cocks vietti viikonloppunsa nimenomaan Kehrassa, jossa se kohtasi oman lohkonsa kaksi heikointa joukkuetta HC Meshkov Brestin ja HC Vitjaz Minskin. Kuten jo etukäteen saattoi arvata, ei näistä panoksettomista otteluista suuria spektaakkeleita kehkeytynyt. Cocks otti kaksi helppoa voittoa ja voitti näin jokaisen Baltian liigan kymmenestä runkosarjan ottelustaan.

Lauantain ottelu Meshkov Brestiä vastaan pysyi alussa tasaisena Cocksin puolustuspelin ollessa hieman turhan kesyä. Parin vaihdon myötä homma lähti toimimaan paremmin ja eroa alkoi syntymään. Brest puolestaan pelasi korkeaa puolustusta, jonka Cocks onnistui usein avaamaan helposti ja pääsi näin etenemään suurinumeroiseen voittoon.

Cocks – HC Meshkov Brest 37-26 (20-15)

Maalintekijät:

Cocks: N. Rönnberg 11, Tamminen 7, Nenita 6, Tuominen 4, Sjöman 3, Kovalenko 3, Valo 1, Syrjälä 1, Shitsko 1

HC Meshkov Brest: Kuran 7, Lashchakou 6, Mochalov 4, Navumuk 4, Buben 2, Hantsavich 2, Satsiuk 1

Sunnuntaina Kehraan saapui HC Vitjaz, joka ei edellisenä päivänä ollut ehtinyt ajoissa otteluunsa Põlvaan ja tuomittiin häviämään ottelu maalein 10-0. Baltian liigan tämän kauden heikoin joukkue on sarjassa mukana varsin erilaisella mentaliteetillä kuin esimerkiksi Cocks, mutta sunnuntain peli saatiin kuitenkin pelattua alta pois ja Cocks pääsi lähtemään kotimatkalle takaisin Suomeen.

Cocks – HC Vitjaz 35-23 (16-14)

Maalintekijät:

Cocks: Tamminen 13, Sjöman 6, N. Rönnberg 4, Nenita 4, Novoselov 4, Tuominen 2, A. Rönnberg 1, Kovalenko 1

HC Vitjaz: Krasutski 7, Radziukou 7, Ladutska 4, Kavalchuk 2, Yurkevich 1, Apeikin 1, Kazlou 1