Haastattelussa: Tiago Silva

Esittelemme uuden kauden alla edustusjoukkueen uudet pelaajat yksi kerrallaan. Viimeisenä haastatteluvuorossa on portugalilainen oikea takamies Tiago Silva.

 

BachkoTsitouSilva
Cocksin uudet pelaajat kaudella 2016-17: Aliaksandr Bachko, Aliaksandr Tsitou ja Tiago Silva

 

Terve Tiago! Miten menee?

– Terve! Kivasti menee.

Minkä ikäisenä aloit harrastaa käsipalloa?

– Olin 7-8 vuoden ikäinen kun aloin pelata käsipalloa. Kaverini pelasivat käsipalloa, joten päädyin itsekin lajin pariin. Ensimmäinen joukkueeni oli CCR Fermentões.

Olet edustanut monia Portugalin pääsarjajoukkueita urasi aikana. Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi käsipalloilijana tähän mennessä?

– Olen voittanut Portugalin Cupin Xico Andebolin riveissä ja Portugalin mestaruuden FC Porton kanssa. Ne ovat varmaankin suurimmat tähän astiset saavutukseni.

 

Silva6

 

Riihimäen Cocks on ensimmäinen joukkueesi kotimaasi ulkopuolella. Miten päädyit siirtymään Suomeen ja Riihimäelle?

– Kyllä, Cocks on ensimmäinen ulkomainen seurani. Tiesin, että se on paras joukkue Suomen pääsarjassa ja voitti viime kaudella myös Baltian liigan. En epäröinyt hetkeäkään kun sain tarjouksen Suomesta.

Olet ollut Suomessa nyt puolitoista kuukautta. Miten asiat ovat sujuneet? Minkälaisia ongelmia olet kohdannut?

– Tällä hetkellä asiat sujuvat hyvin. Alkuajat olivat vaikeampia, sillä en ollut odottanut niin kylmää ja sateista säätä kuin täällä todellisuudessa oli. Olin kuitenkin vaikuttunut siitä ettei pimeys laskeutunut lainkaan ja jouduin nukkumaan valoisassa. Se oli outoa.

Miltä uusi joukkueesi vaikuttaa? Oletko päässyt hyvin joukkueeseen sisään?

– Cocks vaikuttaa erittäin hyvältä joukkueelta, jossa on erittäin hyviä yksilöitä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että joukkue on todella yhtenäinen ja omistautunut asialleen. Toivottavasti saan olla mukana kokemassa paljon menestystä tämän joukkueen kanssa.

 

Silva7

 

Minkälaisia odotuksia sinulla on tulevalle kaudelle?

– Toivon että saavutamme saman kuin viime kaudellakin: Suomen mestaruuden ja Baltian liigan mestaruuden. Ja tietenkin Mestareiden liigaan pääsy olisi mahtavaa!

Joukkueen ensimmäinen suuri haaste on Mestareiden liigan karsinnat Slovakiassa, jossa ensimmäisenä joukkueena vastaan asettuu slovenialainen RK Gorenje Velenje. Millaisena näet mahdollisuutenne heitä vastaan?

– Joukkueemme on todella vahva ja on varmasti mahdollista voittaa Gorenje Velenje. Mielestäni Tatran Presov on turnauksen ykkössuosikki, mutta meilläkin on ehdottomasti mahdollisuutemme.

Olet nyt 25-vuotias. Minkälaisia tavoitteita sinulla on vielä käsipallourallasi?

– Tahtoisin totta kai pelata mahdollisimman hyvissä joukkueissa ja auttaa niitä saavuttamaan mestaruuksia ja muuta menestystä. Henkilökohtaisesti minulle on tärkeää kasvaa niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

 

Silva5

 

 

Nimi: Tiago Silva

Syntymäaika: 04.01.1991

Pituus: 198 cm

Paino: 92 kg

Aiemmat seurat: CCR Fermentões (POR), Xico Andebol (POR), FC Porto (POR), C.F. Belenenses (POR), S.C. Horta (POR)