Eurooppa Liigan otteluennakko: GOG-Cocks – ”Pikkukylän taikaa”

Riihimäen Cocks jatkaa käsipallon Eurooppa Liigaa tiistaina 26.10. pelattavassa ottelussa, kun matka käy Tanskan idylliseen keski-Tanskan Gudmeen. Cocks metsästää ottelusta ensimmäistä voittoaan käsipallon Eurooppa Liigassa.

Pikkukylästä kova joukkue

Gudmessa on saman verran asukkaita kuin Suomen Kustavissa tai Hailuodolla. Tämä tarkoittaa sitä että tässä noin 40km etelään Odensesta sijaitsevasta kaupungissa asuu hieman yli 900 asukasta. Kaupungin (tai kylän) koon ei tule antaa kuitenkaan hämätä, sillä Gudmesta tuleva, perinteinen Tanskalainen käsipalloseura GOG on yksi Tanskan menestyneimmistä, ja se on voittanut Tanskan mestaruuden seitsemän kertaa, viimeksi vuonna 2007.

GOG on kärsinyt 2010-luvulla pienistä ongelmista, mutta viime vuosina se on ottanut jälleen askelia kohti Tanskalaisen käsipallon kärkeä. Vuosina 2019 ja 2020 se sijoittui Tanskan mestaruussarjassa toiseksi Aalborgin jälkeen, ja vuonna 2019 se voitti Tanskan cupin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005.

GOG johtaa Tanskan mestaruussarjaa  kahdeksan ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Ensimmäisessä Eurooppa Liigan ottelussa se kaatoi Moskovalaisen Chekhovskie Medvedin vieraissa lukemin 32-39. Edellisen kerran GOG hävisi Eurooppa Liigan karsinnoissa Celjelle elokuun lopulla, mutta myös tästä otteluparista GOG taisteli lopulta itsensä jatkoon. Vastaan asettuu siis äärimmäisen hyvässä vireessä oleva Tanskalaisjoukkue.

Alkujännitys karistettu

Riihimäen Cocks pelasi viime viikolla ensimmäisen ottelun käsipallon Eurooppa Liigassa, kun se hävisi HBC Nantesille selvin 28-40 lukemin. Cocks haluaakin tässä ottelussa näyttää että myös Riihimäkeläisiltä löytyy taitoa ja halua haastaa Euroopan kärkijoukkueet.

Nantesia vastaan Cocksin turmioksi koitui kapea rosteri ja Nantesin huikea pelivauhti. Cocksin tuleekin rauhoittaa omaa peliään mahdollisimman paljon, mikäli GOG tulee otteluun samalla taktiikalla kuin Nantes.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19:45, ja on katsottavissa suorana lähetyksenä Viaplaylta.