Eurooppa Liigan otteluennakko: Cocks-HBC Nantes – ”Bonjour”

Tätä suomalaiset käsipallon ystävät ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa. Käsipallon Eurooppa Liiga alkaa tiistaina 19.10. Cocks Areenalla. Vastustajakin on ensimmäiseen otteluun kohdallaan, kun yksi eurooppalaisen käsipallon tämän hetken kärkinimistä, kun HBC Nantes saapuu Cocks Areenalle testaamaan Riihimäen Cocksin kunnon. Ottelu alkaa Cocks Areenalla kello 19:45.

Huippujoukkue historiallisesta kaupungista

Nantes on asukasluvulla mitattuna Ranskan kuudenneksi suurin kaupunki. Historian saatossa kaupungissa on asunut monia suurhenkilöitä. Muun muassa kirjailija Jules Verne sekä maailman ensimmäisen autokilpailun voittanut Jules-Albert de Dion ovat molemmat syntyneet Nantesissa, jossa on kehitetty myös yksi maailman ensimmäisistä julkisista liikennejärjestelmistä.

Cocksin vieraaksi saapuva HBC Nantes on tehnyt tasaista nousua käsipallon huipulle viimevuosina. Seura on perustettu jo vuonna 1953, mutta Ranskan pääsarjaan se nousi vasta vuonna 2008. Vuonna 2013 Nantes pelasi ensimmäisen kerran Eurooppa Liigaa edeltäneen EHF Cupin finaalissa, ja vuonna 2015 se voitti ensimmäisen palkintonsa, kun se nappasi Ranskan Liigacupin mestaruuden. Tämän jälkeen Nantes on tehnyt tasaista jälkeä ja noussut pikkuhiljaa kohti käsipallon huippua.

Nantes pelaa Ranskan pääsarjassa Starleaguessa, jossa se on kuuden ottelun jälkeen viidentenä, viisi pistettä sarjaa johtavasta PSG:stä. Nantes sijoittui viime kauden käsipallon Mestarien Liigassa neljänneksi, häviten pronssiottelun nimenomaan Pariisiin PSG:lle

Voittoputki kovassa testissä

Riihimäen Cocks ei ole hävinnyt vielä tällä kaudella yhtään virallista ottelua, kun sarakkeessa on seitsemän voittoa seitsemästä ottelusta. On kuitenkin sanomattakin selvää että tiistain vastustaja on vähintään muutaman napsun kovempi kuin kauden aikaisemmat kamppailut. HBC Nantes on myös yksi Cocksin historian kovatasoisimmista vastustajista.

Cocks sai otteluun hyvän kenraaliharjoituksen, kun SIF kaatui 44-23. Cocksin täytyykin olla ottelun alusta täysin hereillä, mikäli kotijoukkue aikoo yllättää ranskalaisvieraat.

Ottelun lipunmyynti tapahtuu ovelta. Ovet aukeavat kello 18:00, ja ottelu vihelletään käyntiin 19:45. Tulethan aikaisin paikalle, sillä lippuja on rajallinen määrä.

Seuraan kuuluvat pelaajat pääsevät pelipaita päällä ilmaiseksi otteluun. Laitetaan kaikki yhdessä punakeltaista päälle!

Peruslippu 15€

Opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset ja lapset 10€

Nähdään Cocks Areenalla! Rendez-vous à Cocks Arena!