Ensi kauden valmennus selvillä, Cocksin peräsimeen ranskalainen Christophe Viennet

Kautta 2021-2022 on jäljellä vielä yksi ottelu, mutta seuraavan kauden joukkue alkaa rakentumaan jo. Riihimäen Cocksin peräsimeen astuu ranskalainen Christophe Viennet, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus valmentamisesta Ranskan ammattilaissarjoissa.

Nopeaa käsipalloa

Viennet on ranskalainen päävalmentaja, joka on valmentanut Ranskan kakkostasolla, Proleaguessa yli kymmenen vuotta. Hän on toiminut kaudesta 2017-2018 Sélestat Alsace Handballin päävalmentajana, ja astuu kaudeksi 2022-2023 Cocksin peräsimeen.

Sähköpostitse tavoitettu Viennet on iloinen uudesta haasteesta, ja hän kertoo haluavansa pelata hieman erilaista käsipalloa kun mihin Suomessa on ehkä totuttu.

Olen iloinen päästessäni mukaan Cocksiin ja uuteen kilpailuun. Tulen tänne voittaakseni mestaruuksia ja pärjäämään myös Euroopassa. Katsoin kaikki Cocksin Europelit, sekä viimeisimmät SM-liigan ottelut. Suomen käsipallo on hyvin erilaista kun esimerkiksi ranskassa. Peli on hieman hitaampaa ja tarkempaa kuin Ranskassa. Olen valmentaja joka nauttii nopeasta pelistä ja niin sanotusta ”total handballista”. Haluaisin myös kehittää Cocksin peliä ja pelaajia siihen suuntaan, mutta tietysti kaikki riippuu pelaajista ja heidän taidoistaan. Pyrin myös saamaan joukkueeseen pelaajia jotka tukevat suosimaani pelityyliä. Lisäksi haluan tuoda joukkueeseen luovuutta ja ”Ranskalaista” pelityyliä!

Ensi kauden joukkueen rakennus kovassa vauhdissa

Cocksin puheenjohtaja Jari Viita on tyytyväinen uuteen valmennukseen.

Lasse Boesenin kanssa oli sovittu, että hän valmentaa ainoastaan tämän kauden, jonka jälkeen hän palaa omien velvollisuuksiensa pariin Tanskaan. Christopheen tutustuin tutun agentin kautta, joka suositteli häntä minulle. Christophe oli tutustumassa Riihimäkeen yhden päivän ajan, ja hän oli sen verran vakuuttunut että pääsimme sopimukseen. Ensi kauden joukkuetta rakennetaan nyt yhdessä Christophen kanssa.

Cocksin ensi kauden joukkueen ensimmäiset uudet pelaajat julkaistaan heti pronssiotteluiden jälkeen, joten pidä Cocksin verkkosivut tarkassa seurannassa!