EHF Cupin lohkovaihe päättyi – Rönnberg maalitilaston kärjessä

Pääsiäisviikonloppuna käytiin EHF Cupin viimeiset lohkovaiheen ottelut, ja nyt edessä on neljännesvälierät. Cocks oli mukana lohkovaiheessa toista kertaa peräkkäin, mikä jo itsessään on suomalaiselle käsipallolle saavutus. Viime kaudella lohkovaiheessa jäätiin ilman pisteitä ja tämän kauden tavoitteena olikin avata pistetili. Tässä onnistuttiin, kun Cocks kaatoi vieraspelissä slovenialaisen RD Koperin 23-25. Sen sijaan viime lauantaina Suomessa pelattu viimeinen kotiottelu kroatilaista RK Nexeä vastaan päättyi niukkaan tappioon 20-22 (10-14).

– Joukkue osoitti todellista taistelutahtoa, ja olen siihen tyytyväinen, totesi valmentaja Gintaras Savukynas pelin jälkeen.
– Valitettavasti lipesimme pelitaktiikasta ensimmäisen puoliajan lopulla, ja jouduimme taistelemaan päästäksemme takaisin peliin mukaan toisella puoliajalla. Energia ei ihan riittänyt voittoon saakka.

Samoilla linjoilla oli Cocksin Roni Syrjälä:
– Voitto oli todella lähellä, ja olin todella pettynyt kun emme pystyneet siihen. Luulen, että jatkossa joudumme opettelemaan, miten pystymme vetämään tiukat pelit loppuun saakka.

Voitollaan RK Nexe varmisti paikan neljännesvälierissä, kun taas Cocks ja RD Koper putosivat jatkosta. Cocksin lohkon kärjessä on ennakkosuosikki Frisch Auf Göppingen, joka selvisi ainoana joukkueena lohkovaiheesta ilman tappioita.

– Tarvitsimme nämä kaksi pistettä. Tiesimme etukäteen, että Cocksilla on hyvä puolustus ja he ovat nopeita liikkeissään, joten keskityimme tulemaan nopeasti alas hyökkäyksistä ja olemaan aggressiivisia omassa puolustuksessamme. Näin saimme tänään pelin toimimaan, Nexen valmentaja Hrvoje Horvat summasi.

Cocksin Nico Rönnberg teki lauantaina yhdeksän maalia ja oli näin ollen yhdessä SKA Minskin Kulesh Uladzislaun kanssa lohkovaiheen paras maalintekijä 75 maalilla. Maalitilasto täällä.
Maaliskuu oli Rönnbergille muutoinkin hyvä. Hänet nimettiin maaliskuun LähiTapiola-tähtipelaajaksi. Rönnberg kahmi yhteensä 12 tähteä viidessä ottelussa ja oli peräti neljä kertaa ottelun vakuuttavin pelaaja.

EHF Cupin lohkovaiheen yhteenvedon löydät täältä.

Cocksin seuraava haaste on Baltian Liigan finaalipelit, jotka pelataan Virossa Polvassa 14.-15.4. Tämän jälkeen edessä onkin SM-liigan playoff-pelit, jotka alkavat kotipelillä Cocks-GrIFK 18.4. klo 19. Ottelu on nähtävissä myös Veikkaus-TV:llä, sekä kuultavissa Yle Puheella.