Dicken jatkaa Suomen Cupin finaaliin

Käsipallon Suomen Cupin välierät pelattiin lauantaina Pirkkolan Palloiluhallissa Helsingissä. Miesten puolella hallitseva mestari Cocks sai vastaansa viime vuoden finaalivastustaja Dickenin.

Cocksin ja Dickenin väliseen välierään odotettiin ennakkoon täyttä tupaa ja loistavaa tunnelmaa, pelattiinhan ottelu Dickenin kotihallissa Pirkkolassa. Toisin kuitenkin kävi, eikä odotetunlaisesta yleisöryntäyksestä ollut ottelun käynnistyessä tietoakaan. Paikanpäälle saapuneille katsojille tarjoiltiin silti odotetun tasainen ottelu. Cocksin lähtökohdat otteluun olivat varsin haastavat. Keskiviikon sarjapelin Westiä vastaan kuumeen takia väliin jättänyt Teemu Tamminen oli jälleen mukana kokoonpanossa, mutta Kristian Jansson ja Kristo Järve saivat vemppaosastolle seuraa tällä kertaa Nico Rönnbergistä. Rönnberg oli tosin mukana Cocksin kokoonpanossa, mutta pieni loukkaantuminen ei valitettavasti sallinut pelaamista.

Takamiesosaston pahoista puutteista huolimatta Cocks lähti ennakkoluulottomasti taistelemaan paikasta Cupin finaalissa. Ottelun ensimmäinen puolisko pelattiin hyvin tasaisissa merkeissä, vaikka ottelun panos näkyikin molempien joukkueiden otteissa. Kumpikaan joukkue ei onnistunut repimään yli kahden maalin johtoasemaa missään vaiheessa, mutta Dicken oli jakson loppupuolella askeleen Cocksia edellä ja pääsi lopulta lähtemään tauon viettoon maalin johtoasemassa lukemin 13-14.

Cocksin hahmoja ottelun ensimmäisellä jaksolla olivat viisi maalia alun hermoilun jälkeen viimeistellyt Teemu Tamminen, neljän maalin mies Kristo Voika, sekä vahvoja otteitaan viivalla jatkanut Robin Sjöman. Jos jäi ottelun tunnelma katsomossa odotettua vaisummaksi, ei yleisön viihtyvyyteen järjestävän organisaation taholtakaan oltu viitsitty milläänlailla panostaa. Esimerkiksi ottelun puoliajalla soitettiin yleisölle oikein yksi kappale musiikkia, lopun ajan paikalle vaivautuneet saivat rauhassa syventyä omiin mietteisiinsä.

Ottelu jatkui tauonkin jälkeen tasaisesti. Cocksin maalilla pelannut Marius Aleksejev otti hyviä torjuntoja ja Kristo Voikan kuudennella maalilla Cocks siirtyi 18-17 johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Seuraavan seitsemän minuutin aikana Dicken kuitenkin käytännössä ratkaisi ottelun. Lauttasaarelaiset veivät jakson 0-5 lukemin ja ottivat johtopaikan itselleen neljän maalin erolla. Cocks ei tästä enää onnistunut selviytymään, vaikka joukkue vielä muutamaa minuuttia ennen loppua kavensikin eron kahteen. Dicken teki kuitenkin jälleen seuraavat kaksi maalia ja pelikellossa jäljellä olleet pari minuuttia leikiteltiin molempien joukkueiden toimesta rauhassa loppuun. Dicken jatkaa näin sunnuntaina pelattavaan finaaliin maalein 26-31. Finaalissa vastaan asettuu Vantaan Atlas, joka toisessa välierässä nujersi SIF:in lukemin 30-27.

Cocks ja Dicken kohtaavat uudelleen jo ensi viikon sunnuntaina Riihimäellä SM-Liigan ottelussa, jonka YLE televisioi suorana koko Suomen kansalle.

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 7, Kristo Voika 6, Niko Leikama 4, Robin Sjöman 3, Gheorghe Safronii 3, Antti Rogenbaum 2, Andrei Buciuman 1