Cup-mestaruuden puolustaminen käyntiin

Kaksi edellistä Suomen Cup-mestaruutta voittanut Riihimäen Cocks aloittaa uuden tittelin metsästämisen keskiviikkona kotiottelulla BK-46:tta vastaan. Ottelussa kohtaavat kaksi SM-liigan tämän hetken kärkijoukkuetta, joten mestaruuden puolustaminen starttaa mitä hienoimmalla tavalla.

Cocks aloittaa taipaleensa Suomen Cupissa vasta nyt puolivälierävaiheessa. Dicken Akademi luopui neljännesvälierissä vapaaehtoisesti leikistä ja Cocks tuomittiin ottelun voittajaksi ja eteenpäinjatkajaksi maalein 10-0. BK-46:n jatkoonpääsy varmistui lähes yhtä helpolla tavalla, kun joukkue voitti omassa ottelussaan Grankulla IFK:n 1-divisioonajoukkueen lukemin 44-15.

SM-liigakauden toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa reilu kuukausi sitten Cocks oli BK-46:lle tyly isäntä. Kotijoukkue karkasi omille teilleen heti alkuminuuteilta lähtien ja karjaalaiset saivat lähteä paluumatkalle lopulta 37-26 – tappio niskassaan. Selväksi tuossa ottelussa kävi ainakin se, että tämän hetken BK elää ja hengittää kahden paluumuuttajansa Andreas Rönnbergin ja Oscar Kihlstedtin kautta. Kaksikko viimeisteli yli puolet joukkueensa maaleista ja peli pyöri lähes täysin heidän ympärillään.

Edellisen Riihimäen vierailun jälkeen BK-46 on seilannut komeasti voitosta voittoon ja miehittää nyt SM-liigan sarjataulukon toista sijaa tasapisteissä Dickenin kanssa. Varsinkin hyökkäyspäässä joukkue on ollut tehokas läpi kauden ja tähän astisissa seitsemässä liigaottelussa vastustajan verkko on heilunut keskimäärin yli 32 kertaa ottelua kohden. Cocksin vastaava lukema on vain reilun maalin verran suurempi. Ei siis ole ihme, että SM-liigan maalintekijätilaston neljän kärjestä löytyy kolme keskiviikkona kentällä kirmaavaa pelaajaa. Piikkipaikalla olevaa BK:n Oscar Kihlstedtiä jahtaavat Cocksin puolelta listan kolmonen ja nelonen Teemu Tamminen ja Nico Rönnberg. Väliin kiilaa ainoastaan Atlas Vantaan Sebastian Säkkinen.

 

cocks-bk46-1