Seuraava otteluÅIFK vs Cocks/24.9.2022/Samppalinnan Palloiluhalli

Cocks:n  B-Poikien toisen erän alun kirous jatkuu…

Se nähtiin jälleen Paraisilla kun Cocks matkasi Itsenäisyyspäivänä PIF Sundetin  joukkueen vieraaksi. Puhtaalla pelilä sarjakärkenä majaileva PIF antoi Riihimäkeläisille mahdollisuuden pieneen yllätykseen, sillä ensimmäisessä erässä Cocks laittoi hienosti hanttiin. Hyökkäykset rullasivat vauhdikkaina ja Paraisten puolustusta uskallettiin haastaa, toki vielä olisi paljon petrattavaa nimenomaan tuossa rohkeudessa. PIF:n Felix Timgren ja Oskar Heinonen olivat joukkueensa ensimmäisen erän kuumimmat heittomiehet. Cocksin leirissä väkevimmin aloitti Oskari Itäaho neljällä maalillaan, mutta myös muut takamiehet olivat kortta kantamassa kekoon vaikkei verkko heilunut samaan tahtiin. PIF puolusti 6-0 taktiikalla ja sai pidettyä Cocks:n laitapelaajat suurin piirtein pimennossa. Erän alku mentiin tasatahtiin 11 min saakka (5-4), jonka jälkeen isännät laittoivat hetkellisen hurlumhein pystyyn ja se puhkoi vierailijoiden puolustuksen keskustaa tämän tästä. Tilanteessa 7-4 penkillä oltiin hereillä ja eikun vihreä lappu numero 1 pöydälle ja pojille pienet prinsiipit tarjolle. Jälleen kerran tuo temppu auttoi ja palikat kasattiin ohjeiden mukaan vastustajan torjumiseksi. Toki PIF onnistui vielä kolme kertaa maalin teossa, mutta Cocks oli kovaa vauhtia saamassa jujusta kiinni ja kipuamassa kintereille Jonne Leppäniemen, Elmeri Kivipadon ja Miro Viitamäen nappisuorituksilla. Valitetavasti herra tiuku päätti Cocks:n kirin ystävänsä herra summerin kanssa numeroihin 10-8.

Tätä osiota voisi kutsua ”Toisen erän alun tuska (Osa 6)”. Voi sanoa että B-poikien joukkue on kaatunut kaikissa kamppailuissaan juurikin tuohon toisen erän alkuun. Aina peleissä tulee ne hyvät ja huonot hetket, mutta järjestäin ne on sattuneet tulemaan aina tuohon samaan kohtaan. Se tarjoaa vastustajalle hyvän hurmoksen heti alkuun, niin nytkin. Toki tällä kertaa Cocks yritti todenteolla! Mutta kun pienen pienistä jutuista oli onnistumiset kiinni ja kun PIF taas hyödynsi nuo kontraamalla, alkoi päät heilua ja painua kuin vieteriukoilla. PIF:n Linus Fröjdö oli pääarkkitehti joukkueensa voiton varmistamisessa varsinkin erän alkupuoliskolla. Kahdeksan minuuttia ahdinkoa ja tilanne oli 16-11, vihreä lappu numero 2 löytää tiensä toimitsijapöydälle. Uusia eväitä reppuun ja lämpimimmät kaverit kentälle, peli muuttuu ja on taas nähtävissä pilkahduksia taisteluilmeestä. Jonne Leppäniemi rankoo napakoilla alavedoilla pariin otteeseen ja Ilja Kamelin taituroi pelivälineen yläpömpeliin hyvän pelin pelanneen Jami Palosen syötöstä. Totuus on kuitenkin se, että erän alun hurmoksen saanutta PIF:iä ei pystytty haastamaan enää loppuminuuttien onnistumisilla. Cocks heräsi takaisin peliin liian myöhään ja herra kongi armahti molemmat joukkueet Itsenäisyyspäivän juhlan viettoon numeroissa 23-16.

Vaikka sarjasijoitus on se huonoin mahdollinen, antoi tämäkin peli lupauksia siitä että ihan sekaisin ei kaikki palikat ole. Joku ihmeen temppu tulisi taikuroida tuohon erätauolle, ettei homma mene joka kerta plörinäksi tai sanotaanko pipariksi kun ollaan näin jo Joulun alla.

Cocks maalintekijät:

Oskari Itäaho 5, Jonne Leppäniemi  4, Werneri Kivipato 3, Miro Viitamäki 1, Elmeri Kivipato 1, Ilja Kamelin 1, Jami Palonen 1

PIF Sundet maalintekijät:

Felix Timgren 5, Linus Fröjdö 5, Oskar Heinonen 4, Elias Heliander 4, Anton Jansen 3, Julius Paulin 1, Antti Kettunen 1