Cocksin voittohaaveet murskaksi toisella jaksolla

Cocks lähti ennakkoluulottomasti metsästämään EHF Cupin avauspisteitään viimeisessä kotiottelussa espanjalaista Helvetia Anaitasunaa vastaan. Pitkään näyttikin siltä, että nyt oppirahat on viimein kunnolla maksettu ja tällä kertaa kaikki palaset ovat loksahdelleet toden teolla kohdilleen. Nämä harhaluulot saatiin heittää romukoppaan ottelun toisella jaksolla, kun Cocksin peli romahti pahemmin kuin pitkiin aikoihin.

Anaitasunan 28-33 voitto Cocksista ja Benfican eilinen kotivoitto Melsungenista teki EHF Cupin D-lohkon tilanteesta todella mielenkiintoisen. Benfica siirtyi voittonsa myötä lohkokärkeen ja Melsungen ja Anaitasuna ovat jaetulla kakkospaikalla kaksi pistettä portugalilaisia perässä. Loppusijoitukset näiden kolmen joukkueen kesken ovat ennen ensi viikon päätöskierrosta vielä täysin auki. Tämän sopan hämmentämiseen voi nollakerholainen Cockskin vielä ensi lauantaina Melsungenin vieraana Saksassa osallistua.

EHF Cupin lohkotilanteet: http://europeancup.eurohandball.com/ehfc/men/2016-17/rounds

 

 

Ottelu Anaitasunaa vastaan lähti käyntiin todellisella hurlumhei-käsipallolla. Maaleja mätettiin molemmissa päissä kenttää urakkavauhdilla ja vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli tasan 5-5. Cocks pääsi niskan päälle Aliaksandr Bachkon ja Teemu Tammisen viimeisteltyä nopeassa tahdissa kaksi seuraavaa maalia. Vastaiskut ja nopeat pelinkäynnistykset Anaitasunan maalien jälkeen toimivat Cocksilta ottelun alussa erityisen hyvin, eikä asemapelissäkään maalipaikoille pääsy tuottanut suurempia vaikeuksia. Puolustuspäässä suurin uhka oli pieni, mutta sitäkin sähäkämpi pelintekijä Erik Balenciaga Azcue, jonka liikkeiden kanssa cocksilaisten jalat eivät tahtoneet riittää.

Cocks piti johtopaikastaan pitkään kiinni ja karkasi parhaimmillaan jo neljän maalin karkumatkalle tilanteeseen 16-12. Joukkueen alamäki alkoi kuitenkin jo avausjakson lopussa. Viimeisen viisiminuuttisen Anaitasuna vie nimiinsä maalein 2-5 ja vain Nico Rönnbergin viime hetken osuman ansiosta Cocks pääsi tauolle johtoasemassa. Lukemat ensimmäisen puolituntisen jälkeen 18-17.

 

 

Ottelun toisella jaksolla Cocksin peli mureni pahemman kerran käsiin. Joukkueen avauspuolikkaan iloinen ja vauhdikas hyökkäyspeli oli enää kaukainen muisto ja nyt Anaitasuna pääsi iskemään nopeilla kotijoukkueen virheiden seurauksena. Kun Cocksin puolustuskaan ei juuri parempaan suorittamiseen pystynyt, kääntyi ottelu vahvemmin ja vahvemmin vierailijoiden eduksi.

Heti toisen jakson kaksi ensimmäistä maalia merkittiin Anaitasunan sarakkeeseen ja yhdeksän minuutin kohdalla vierailijat johtivat jo viidellä maalilla lukemin 19-24. Cocksin aikalisäkään ei muutosta pelin kulkuun tuonut, mutta suuremmalle karkumatkalle Anaitasunakaan ei enää kyennyt karkaamaan. Ajoittaisten väläytysten myötä toivo paremmastakin vielä pariin otteeseen heräsi, mutta kurssin kääntäminen ei Cocksilta enää onnistunut ja loppukirin alkamista saatiin odotella aina loppusummerin sointiin saakka. Anaitasuna voitti ottelun lukemin 28-33 ja nappasi täydet pisteet mukaansa Espanjaan.

 

 

Pressikommentit:

Gintaras Savukynas, päävalmentaja Cocks:

– Olimme todella tehokkaita ensimmäisellä jaksolla hyvän puolustuksen ja nopeiden vastaiskujen ansiosta. Toinen jakso alkoi todella huonosti kahdella teknisellä virheellä, jotka vastustaja käänsi maaleiksi. Emme pystyneet selviytymään huonosta alusta, emmekä saaneet hyökkäyspeliämme enää toisella jaksolla toimimaan.

Nico Rönnberg, Cocks:

– Pelasimme erittäin hyvin ottelun alussa ja johdimme parhaimmillaan neljällä maalilla. Mutta sitten teimme viiteen minuuttiin 3-4 teknistä virhettä, joista vastustaja rokotti ja tasoitti pelin. Onnistuimme kuitenkin tekemään ensimmäisen jakson viimeisen maalin ja lähdimme tauolle hyvällä fiiliksellä. Toisella jaksolla vastustaja nosti tempoa ja teki pelin meille vaikeaksi. He nostivat puolustustaan ylemmäksi, emmekä enää löytäneet tilaa pelata.

Juan Tomas Apecetxea, päävalmentaja Helvetia Anaitasuna:

– Olimme hyvin hermostuneita ottelun alussa, kenties siksi että tämä oli meille todella tärkeä peli. Cocks aloitti erittäin hyvällä puolustuksella ja teki monta nopeaa maalia virheidemme seurauksena. Emme myöskään puolustaneet alussa hyvin ja maalivahdeillamme oli suuria vaikeuksia vastustajan heittojen kanssa. Päätimme, että meidän täytyy puolustaa paljon paremmin toisella jaksolla. Pelaajat noudattivat ohjeita hyvin ja toinen jakso oli meiltä erittäin hyvä ja lopputulos tyydyttävä.

Henrik Nordlander, Helvetia Anaitasuna:

– Todella vaikea alku meille Cocksin pitäessä vauhtia yllä ja maalatessa helppoja maaleja. Puolustuksemme ja maalivahtipelimme ei ollut sellaisella tasolla, jolla Cocksin kaltaista joukkuetta vastaan täytyy olla. Tiesimme, että toisella jaksolla meidän täytyy puolustaa paremmin. Yritimme myös keskittyä paremmin alastuloihin, jotta saisimme minimoitua Cocksin nopeat hyökkäykset. Se toimi hyvin ja toisella jaksolla me olimme se joukkue, joka juoksi helppoja maaleja.

EHF:n kierrosraportti: http://europeancup.eurohandball.com/men/2016-17/article/28220/G%C3%B6ppingen+directly+to+finals+while+F%C3%BCchse+win+group

 

Cocks – Helvetia Anaitasuna 28-33 (18-17)

Cocks: Rönnberg 10, Lukyanchuk 6, Tamminen 5, Novoselov 3, Bachko 1, Kovalenko 1, Nenita 1, Safronii 1

Helvetia Anaitasuna: Chocarro Gorraiz 10, Dos Santos Maestro 7, Ugarte Cortes 6, Balenciaga Azcue 4, Gaston Fernandez 3, Aguirrezabalaga Garcia 1, Etxeberria Uriz 1, Goni Arraras 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”26″ gal_title=”Cocks – Helvetia Anaitasuna”]

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy