Cocksin uusi päävalmentaja Boris Dvoršek janoaa voittoja ja panostaa junioreihin

Riihimäen Cocksin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa heinäkuussa kroatialainen Boris Dvorsek.

Jos hänen nimensä kuulostaa tutulta, muistanet sen kaudelta 2017-2018. Tuolloin Dvoršek valmensi SM-liigajoukkue PIF:iä, mutta joutui perheenjäsenen terveydentilan vuoksi jättämään pestin kesken. Nyt hän palaa 2+2-vuotisella sopimuksella Suomeen Cocksin päävalmentajan pestiin.

Dvoršek on valmentanut menestyksekkäästi niin junioreita, naisia kuin miehiäkin korkeimmalla sarjatasolla sekä kotimaassaan Kroatiassa että kansainvälisillä kentillä. Hänen merkittävimpiin saavutuksiinsa kuuluvat kaksi Kroatian mestaruutta (2013, 2014) sekä Kroatian naisten maajoukkueen apuvalmentajana joukkueen luotsaaminen EM-kisoissa 2010 yhdeksänneksi, MM-kisoissa 2011 seitsemänneksi ja vuoden 2012 Lontoon olympialaisissa kuudenneksi. Kaksi edellistä kautta Dvoršek on valmentanut Italiassa Bolzanon edustusjoukkuetta.

Tavoitimme Dvoršekin Italiasta, jossa hän on koronapandemian vuoksi eristyksissä.
– Haluan ensinnäkin kiittää isosti Jari Viitaa sekä seuraa luottamuksesta ja mahdollisuudesta valmentaa niinkin isoa joukkuetta kuin Cocks, hän aloittaa.

– Cocks on hieno seura ja käsipallobrändi Suomessa ja Euroopassa. Uskon, että yhteistyömme onnistuu seuraavalla jaksolla.

Suomeen Dvoršek palaa mielellään.

– Pidän maastanne ja viihdyin Paraisillakin. PIF:n valmentajana seurasin Cocksia tarkasti: Cocks erottui muista SM-liigan joukkueista, oli erilainen ja nyt minä saan olla mukana, se on hienoa!

Dvoršekin tavoitteet ja arvot ovat samat kuin seurankin, ja siksi hän valitsikin tulla Riihimäelle.

– Olen optimisti ja minulla on voittaja-asenne. Toivon voivani tuoda tätä asennetta joukkueeseenkin. Kun kaksi vuotta sitten tulin Italiaan, Bolzano ei ollut voittanut muutamaan kauteen. Aloitimme uuden ajanjakson: minä uutena valmentajana, kuusi uutta pelaajaa yhdeksän lähteneen tilalla. Kahdessa vuodessa rohmusimme kaikki pokaalit, neljä neljästä.
– Cocksissa haluamme olla Suomen paras joukkue niin liigassa kuin cupissa, haluamme olla parhaiden joukossa Baltiassa ja menestyä Euroopassa.

Dvoršek ei pidä siirtymistä Mestareiden liigasta EHF Cupiin ”putoamisena”.

– Tämä on vain uuden alku. Meillä on uusi joukkue, uusi valmentaja ja valmentajan myötä uusi tapa harjoitella, pelata ja ajatella. Tarvitsemme aikaa kasataksemme tästä toimivan systeemin. EHF Cup on erittäin hyvä tässä vaiheessa.

– Minun ajattelussani seura ja seuran brändi on tärkein. Meidän täytyy rakentaa ja ylläpitää korkealaatuista käsipalloa seurassa, ja kehittyä yhdessä korkeammalle tasolle. Tässä on tärkeänä osana seuran junioripelaajien kehittäminen.

– Pidän nuorista pelaajista ja toivon voivani antaa heille mahdollisuuden pelata edustusjoukkueessa. Tulevaisuuden kannalta se on erittäin tärkeää, Dvoršek toteaa.

– Toivon, että Cocks Areenasta tulee suosittu paikka, jonne ihmiset tulevat mielellään ja lähtevät pelien jälkeen vielä isompi hymy huulilla kuin sinne tullessa. Let’s go Cocks!