Cocksin junioreita P04-maajoukkueen mukana Italiassa

Riihimäen Cocksin juniorit Eetu Nokkala ja Joona Tamminen olivat viikonloppuna mukana P04-maajoukkueen kanssa Italian Roccarasossa pelatussa harjoitusturnauksessa.

Suomi – Slovakia

Maajoukkue aloitti turnauksen harmittavaan tappioon Slovakialle lukemin 34-31 (15-20). Maajoukkue tuli ensimmäiseen otteluun isännän elkein aiheuttaen aktiivisella 3-2-1 puolustuksella ongelmia Slovakian puolustukselle. Vastahyökkäykset ja asemahyökkäykset päätyivät lisäksi erinomaisella 75% teholla maaliin, joten Suomi pääsi komean maalisaldon turvin puoliajalle 15-20 johdossa.

Vielä toisen puoliajan alkuunkin Suomi tuli hyvällä energialla ja ottelu pysyi Suomen hallinnassa. Sitten osat vaihtuivat ja Suomen puolustuksen passivoituessa Slovakia pääsi pelaamaan omaa peliään lähellä puolustuslinjaa, jolloin Suomen vastahyökkäyspeli samalla loppui. Samalla myös Suomen hyökkäyspelin tehot hieman katosivat ja Slovakia hivuttautui lähemmäksi. Toisen puoliajan maalintekotehokkuuden jäädessä vielä lähemmäs 40%, onnistui Slovakia lopulta kääntämään ottelun edukseen lukemin 34-31.

Cocksin juniori Eetu Nokkala oli ottelussa huippuvireessä. Hän venyi pallon tielle 13 kertaa ja antoi Suomelle avaimet jopa voittoon asti. Cocksilta ottelussa pelasi Nokkalan lisäksi Joona Tamminen, joka teki ottelussa maajoukkuedebyyttinsä.

Suomi – Sveitsi

M18 maajoukkueen valmistava turnaus jatkui lauantaina Italian Roccarasossa aamuottelulla klo 11 Sveitsiä vastaan. Kookas ja urheilullinen Sveitsi sai Suomen hyökkäyspelin täysin pysähtymään ottaen ottelusta komennon lukemin 2-8 ja piti johtonsa vielä puoliajalle 11-14.

Toisella puoliajalla Suomi taisteli vielä maalin päähän lukemiin 14-15, mutta ei onnistunut kampeamaan missään vaiheessa tasoihin ja ohi. Lopussa Sveitsi pääsi repimään eron turhankin rumaksi lukemiin 28-35.

Suomi – Italia

Aamuottelun jälkeen joukkue laittoi palautumisen käyntiin ja siirsi keskittymisen illalla häämöttävään isäntämaa Italian kohtaamiseen. Iltaottelun alku oli Suomelle katastrofaalinen Italian mennessä kymmenen maalin johtoon lukemiin 14-4. Vaihtojen kautta maajoukkue sai peliään käyntiin ja puoliajalle päästiin pohtimaaan uusia kuviota lukemissa 17-12.

Suomi taisteli kahden maalin päähän heti toisen puoliajan alkuun 17-15, kunnes varttia ennen loppua Italia painoi kaasun taas pohjaan ja karkasi selvään voittoon lukemiin 34-26. Tappiosta huolimatta ottelussa nähtiin iloinen Cocksilaisuutinen, kun Joona Tamminen iski maajoukkueuransa ensimmäisen maalin.

Maajoukkueen päävalmentaja Jaakko Horelli kiteytti turnauksen näin

Turnaus toimi erittäin hyvänä valmistautumisena Romanian EHF Championships turnausta varten. Verrattuna joulukuussa pelaamaamme 4 maan turnaukseen Belgiassa, kohtasimme nyt huomattavasti parempi joukkueita. Pelatessamme omalla hyvällä tasolla, pystymme haastamaan tämän tason maat ottelun voitosta. Pelirutiinin ja kovuuden puute näkyi joukkueen pelaamisessa, mutta parani turnauksen edetessä. Kokeilimme turnauksessa eri taktiikoita ja saimme hyvää oppia joukkueen pelillisestä kapasiteetista. Pienillä asioilla pystymme kehittämään pelaamistamme sille tasolle, että taistelemme Romaniassa aidosti finaalipaikasta. Oli myös hienoa nähdä, miten ensikertalaiset pääsivät joukkueeseen ja sen pelitapaan sisään. Nyt lähdemme kotiin muutamaksi päiväksi palautumaan ja uskon, että joukkue on perjantaina tavatessamme latautunut ja hyvässä iskussa.