Cocksin härkäviikot käynnistyvät

Riihimäen Cocks on saanut viettää kokonaisen viikon pelkästään harjoitusten parissa ilman yhtäkään ottelua. Harvinainen harjoituspaussi päättyy torstaina SM-liigan vierasotteluun Turussa, josta käynnistyy todellinen ottelusuma. Seuraavien neljäntoista päivän aikana Cocksia odottaa peräti kahdeksan peliä! Jo heti tulevana viikonloppuna edessä on kaksi tärkeää ottelua, kun ensin joukkue matkaa lauantaiksi Viroon Baltian liigan puolivälieräotteluun HC Kehraa vastaan ja jo seuraavana päivänä Riihimäelle saapuu SM-liigan kärkikamppailuun sarjakakkonen Dicken.

Torstaina Cocks kohtaa Turussa SM-liigan kahdeksatta sijaa hallussaan pitävän ÅIFK:n. Pahasta pelaajapulasta kevätkauden kärsineen joukkueen pelättiin jopa joutuvan kauden päätteeksi karsimaan sarjapaikastaan, mutta kevään tärkein kamppailu Dynamo Riihimäkeä vastaan kääntyi joukkueen eduksi selvällä erolla ja pudotuspelipaikka varmistui jo ennen viimeisiä runkosarjaotteluita. Mielenkiintoisen Cocksin ja ÅIFK:n kohtaamisesta tekeekin se, että joukkueet kohtaavat hyvin suurella todennäköisyydellä toisensa SM-liigan puolivälierissä vain reilua viikkoa myöhemmin. Cocksin kannalta panosta otteluun tuo myös se seikka, että voitolla joukkue varmistaisi runkosarjan ykköstilan jo ennen sunnuntain Dicken-kamppailua.

Cocksin viikon pääottelu on kuitenkin ehdottomasti lauantain Baltian liigan ensimmäinen puolivälieräottelu Kehrassa. Vaikeasta vierasottelusta olisi tärkeää saada hyvä tulos alle, jotta viikkoa myöhemmin pelattavaan toiseen osaotteluun ei tarvitsisi lähteä takaa-ajoasemasta. Suuren edun Cocksille antaa kuitenkin se, että toinen ja ratkaiseva osaottelu saatiin neuvoteltua poikkeuksellisesti joukkueen oikealle kotikentälle Riihimäen Urheilutalolle. Baltian liiga palaa siis yhden ottelun ajaksi Suomeen! Kehran viimeinen sarjaottelu Viron liigassa ennen lauantain BHL-puolivälierää ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun kovin kilpakumppani Põlva Serviti oli keskiviikkona Kehrassa pelatussa ottelussa parempi lukemin 26-19 (15-9).

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki myöntää suoraan, ettei viikon kahteen SM-liigaotteluun ole edeltävissä harjoituksissa keskitytty lainkaan.

”Kyllä meillä kaikki ajatukset ovat lauantain Baltian liigan ottelussa. Siitä johtuen torstain ottelusta Turussa saattaa tulla meille vaikea. Sunnuntain peli Dickeniä vastaan on toki tärkeä sekin, mutta siihen emme aio ajatuksiamme tuhlata kuin vasta lauantain pelin jälkeen.”

Lukuisista loukkaantumisista vuoden vaihteen jälkeen kärsineen joukkueen terveystilanne on kauden ratkaisuhetkien lähestyessä edennyt parempaan suuntaan. Keskiviikkoillan viimeisissä harjoituksissa joukkueen keskittyminen alkoi päävalmentajan mielestä kuitenkin rakoilla jo turhankin paljon.

”Valko-Venäläiskaksikkoa Kaliarovich – Lukyanchuk lukuunottamatta kaikki miehet ovat pelikuntoisia, Andreas Rönnberg ei tosin vielä ihan parhaassa iskussaan. Lukyanchuk saattaa olla mukana jo ensi viikolla toisessa Kehra-ottelussa. Ihan hyvä, että pelit jälleen jatkuvat. Ei tällä ryhmällä tahdo fokus pysyä selvänä pelkässä harjoittelussa kovin pitkään.”

ÅIFK – Cocks to 10.3. klo 18:30 Samppalinnan Palloiluhalli

HC Kehra – Cocks la 12.3. klo 13:00 Kehra Spordikeskus

Cocks – Dicken su 13.3. klo 15:00 Riihimäen Urheilutalo