Portugalilainen Liberty Seguros ABC/UMinho (ABC de Braga) voitti  Cocksin EHF Challenge Cupin puolivälieräottelun 1. osassa cocksilaisten kotikentällä 22-27 (10-14).

Ottelu alkoi kotijoukkue Cocksin komenossa, kun Andre Buciuman väläytteli osaamistaan ja kevätkaudella joukkoihin liittynyt maalivahdin Kirill Morozovin alku oli lupaava, joukkue siirtyikin 3-1 johtoon. Cocks piti tahtipuikkoa hallussaan aina ottelun 20. minuutille asti, kunnes vierailija iski. Jo ennen ottelua oli tiedossa, että ABC de Braga on aivan eritason joukkue kuin kahdella edellisellä kierroksella kohdatut joukkueet. Bragan korkea ja aktiivinen 5-1 puolustusmuoto tuotti heti alusta alkaen Riihimäen pojille haasteita ja hiukan heikosti pallottomana liikkuneen kotijoukkueen pelaajat sortuivat huolimattomaan pallolliseen pelaamiseen. Näin Braga pääsi erän loppuun käyttämään parasta asettaan, nopeaa vastahyökkäyspelaamistaan. Kerta toisensa jälkeen huonoista paikoista lähteneet ratkaisut tai tekniset virheet antoivat Bragalle ratkaisun avaimia käteen ja Portugalilaiset käyttivätkin nämä tilasuudet, vieden ensimmäisen erän viimeisen kymmen minuuttisen 5-1.

C04-Nuno Pereira-Kristo Voika-David Tavares

Jorma Vainio / Fotojorkka Oy

Toisella puoliajalla ongelmat jatkuivat ja ohiheittojen sekä teknisten virheiden sävyttämä kotijoukkueen peli ei ottanut onnistuakseen. Braga repi eron jo pahimmillaan kahdeksaan maaliin. Ottelun loppua kohden Cocks kuitenkin sai hiukan rytmistä kiinni ja kavensi eroa aina viiteen maaliin.

Valonpilkahduksiakin ottelussa nähtiin ja isoimpana mainittakoon Rönnbergin veljesten Andreaksen ja Nicon ensiesiintyminen loukkaantumisjakson jälkeen. Andreas kävikin jo kentällä ja väläytteli ajoittain pelikäsitystään, kuitenkin pelituntuman puutekin näkyi hänen tekemisessään. Nico ei vielä minuutteja alle saanut, syynä lienee perjantaina ennen ottelua iskenyt vatastauti. Myös joukkueen puolustus- ja maalivahtipeli pysyi koko ottelun ajan hyvällä tasolla, Kirill Morozov maalissa otti tukun kelpo torjuntoja.

Pettynyt Cocks päävalmentaja Kaj Kekki kommentoi ottelua tuoreeltaan.

– Teimme ottelussa 18 teknistä virhettä ja heittoprosenttimme painui alle 50:n, joka ei näissä otteluissa riitä. Puolustus ja maalivahtipeli oli ok, mutta jos vastustaja pääsee tekemään kahdeksan nopeaa vastahyökkäysmaalia, se on aivan liikaa.

– Uskon kuitenkin, että pystymme Portugalissa paljon parempaan, kun loukkaantumisista kärsineet pelaajamme saavat yhden viikon lisää harjoitusta. Täydet 60 minuuttia on vielä edessä ja loppuun asti taistellaan, Kekki jatkoi.

Toinen osa-ottelu pelataan viikon päästä lauantaina 21.3. Bragassa, Portugalissa.

Kokoonpano ja maalintekijät:

7   Voika 7 
6   Buciuman 5
3   Tuominen 3
85 Leikama 2
23 Nenita 2
34 Lepp 1
18 A. Rönnberg 1
19 Syrjälä 1
30 Alander –
9   Jansson –
31 Krivchikov –
5   Morozov –
22 N. Rönnberg –
2   Rogenbaum –
21  Sjöman –
16  Umovist