Cocksille tappio EHF Cup-avauksessa

Riihimäen Cocksin avaus EHF Cupin lohkovaiheessa oli lupauksia herättävä, mutta jätti vielä parantamisenkin varaa tuleviin koitoksiin. Espanjalainen Helvetia Anaitasuna oli kotikentällään Cocksia parempi maalein 30-24 (14-13) ja nappasi täydet kaksi pistettä itselleen. Avausviikonlopun jälkeen Anaitasuna jakaa D-lohkon kärkipaikan MT Melsungenin kanssa, joka voitti S.L. Benfican peräti kymmenen maalin erolla lukemin 32-22.

Pientä hermostuneisuutta oli Cocksin otteissa havaittavissa ottelun alkupuolella, kun pallot eivät tahtoneet aina pysyä pelaajien näpeissä helpoissakaan tilanteissa. Anaitasuna otti johdopaikan aluksi itselleen, mutta muutaman hyvän puolinopean hyökkäyksen ja erinomaisen maalivahtinsa Vitalii Shitskon ansiosta peli kääntyi hetkeksi jopa Cocksin eduksi. Kahden maalin johto suli kuitenkin nopeasti Anaitasunan päästyä jälleen paremmin kiinni Cocksilaisten aivoituksiin. Varsinkin kotijoukkueen puolustus teki koko ajan aktiivista työtä ja Cocks joutui taistelemaan hurjasti jokaisen maalinsa eteen. Karkumatkalle Anaitasuna ei silti vielä tässä vaiheessa ottelua päässyt ja tauon viettoon lähdettiin vain yhden maalin tappioasemista lukemissa 14-13.

 

 

Cocks onnistui rimpuilemaan vastustajansa kintereillä vielä pitkän matkaa ottelun toistakin jaksoa, mutta vähitellen joukkueen keskittyminen alkoi herpaantumaan ja virheitä alkoi kasaantumaan. Rutinoitunut kotijoukkue ei jättänyt tilaisuuksiaan käyttämättä, vaan rankaisi kovalla kädellä Cocksin pallonmenetyksistä ja vaikka viimeisten viidentoista peliminuutin pyörähtäessä käyntiin eroa oli vain kaksi maalia, rymisteli Anaitasuna lopulta selkeään kuuden maalin voittoon. Oma osuutensa Cocksin lopun notkahdukseen oli myös maalivahti Shitskon saamalla punaisella kortilla, jonka seurauksena Cocks joutui viimeiseksi vartiksi vaihtamaan maalivahtia. Anaitasunan maalilla ottelun toisen jakson pelannut ruotsalaisveskari Henrik Nordlander esitti puolestaan loppuun asti erinomaisia torjuntoja ja piti viimeisenä lukkona huolen siitä ettei Cocks päässyt enää uhkaamaan kotijoukkueen voittoa.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas ei ollut varsinaisesti pettynyt joukkueensa suoritukseen, mutta myönsi suoraan että paljon parannettavaakin joukkueen esitykseen vielä jäi. Jatkossa vastus vielä vain kovenee ja onnistuneen valmistautumisen rooli korostuu entisestään.

”Pelasimme suurimmaksi osaksi hyvää peliä, mutta tietysti lopputulos ei ollut meille suotuisa. Toisen jakson toisella puoliskolla aloimme tehdä virheitä, jotka johtivat vastustajan karkaamiseen. Joukkueemme pelaa nyt EHF Cupin 16 parhaan joukossa, joten kaikki vastustajat ovat todella kovan luokan seuroja. Meidän pitää lähteä näihin otteluihin ihan eri tavalla kuin SM-liigan otteluihin. Seuraava vastustajamme Melsungen osoitti omaa osaamistaan kun he kaatoivat Benfican kymmenellä maalilla. Kyseessä on luultavasti lohkomme kovin joukkue. Nyt alamme analysoida omaa peliämme ja katsomme missä meidän pitää parantaa. Toivottavasti saamme omat riihimäkeläiskannattajamme ja suomalaiset käsipalloihmiset tueksemme sunnuntaina.”

 

 

Helvetia Anaitasuna – Cocks 30-24 (14-13)

Helvetia Anaitasuna: Gaston Fernandez 6, Nadoveza 5, Chocarro Gorraiz 4, Dos Santos Maestro 4, Etxeberria Uriz 3, Bazan Legasa 2, Ugarte Cortes 2, Aguirrezabalaga Garcia 1, Ceretta Jung 1, Goni Arraras 1, Mota 1

Cocks: Novoselov 7, Rönnberg 4, Tamminen 4, Lukyanchuk 3, Kovalenko 2, Nenita 2, Bachko 1, Tsitou 1

 

Kuvat: Helvetia Anaitasuna / http://www.anaitasuna.com/balonmano/helvetia/partidos/helvetia090/index.html