Cocksille katkera tappio Dinamo Bucurestia vastaan

Riihimäen Cocksin ensimmäinen voitto VELUX EHF Champions Leaguessa jäi vielä odottamaan itseään.  Cocks oli pitkään kiinni voitossakin, mutta joutui lopulta taipumaan Vantaan Energia Areenalla Dinamo Burucestille niukasti 31-32 (17-15).
 
Ottelun alku oli puolustusten juhlaa, sillä ensimmäisen kuuden ja puolen minuutin aikana nähtiin vain yksi maali. Tämän jälkeen hanat saatiin auki, mutta melkoisen erikoisella tavalla. Cocks meni johtoon ja Dinamo tasoitti. Näin edettiin aina 22. minuutille, kunnes Cocks käväisi ensi kertaa johdossa.
 
Alkua lukuun ottamatta melkoista maalijuhlaa ollut avausjakso päättyi lopulta Cocksin eduksi kahden maalin erolla. Cocksin maaleista valtaosa merkittiin kaksikon Teemu Tamminen (7) – Nico Rönnberg (5) nimiin.
 
Toisen jakson alussa ottelussa tuntui olevan enemmän vauhtia kuin järkeä ja kumpikin teki helppoja virheitä. Cocks pystyi kuitenkin venyttämään johtonsa neljään maaliin, mutta ero ei kestänyt kauaa ja jakson puolivälissä Dinamo oli jälleen maalin päässä. Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä oltiin tasalukemissa ja edessä huikea loppunäytös.
 
Dinamo oli jo kirivaiheensa aikana päässyt heittämään turhan helppoja maaleja ja vieraat siirtyivät ensi kertaa johtoon 54. minuutilla. Hiukan väsymyksen jo painama Cocks taisteli ja pysyi pelissä mukana, mutta virheet hyökkäyspäässä maksoivat kalliisti ja loppujen lopuksi Dinamo saattoi viime sekunnit pitää vain palloa varmistellen niukan voittonsa.
 
Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas oli moneen asiaan tyytyväinen, mutta tappio kirpaisi syvältä.
 
– Olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen edellisen ottelun jälkeen. Tulimme peliin motivoituneena ja pelasimme hyvän ottelun, mutta kuten aiemminkin, emme pystyneet pitämään rytmiä pelissä loppuun saakka, Savukynas harmitteli.
 
– Vähän epäoikeudenmukaiselta tämä tuntuu, mutta olemme Mestarien liigassa eikä täällä ole varaa rentoutua missään vaiheessa tai vastustaja rankaisee heti kuten tänään. Virheitä ei yksinkertaisesti sallita.
 
Cocksin rivit harvenivat jo avausjaksolla Yury Lukyanchukin loukkaantumisen myötä ja Dinamo jyräsi lopussa laajan miehistönsä turvin.
 
– Vastustajalla on leveämpi rinki ja sen ansiosta he pystyivät pitämään paremmin tempoa, Savukynas myönsi.
 
Yhdessä Nico Rönnbergin kanssa joukkueen tehoista vastannut Teemu Tamminen yritti valaa uskoa jatkoon.
 
– En välitä omista maaleistani, kun joukkue häviää. Olen tietysti pettynyt kun menetimme neljän maalin johdon. Toivotaan, että se voitto sieltä vielä on tulossa, Tamminen sanaili.
 
Riihimäen Cocks – Dinamo Bucuresti 31-32 (17-15)
 
Cocksin maalintekijät: Nico Rönnberg 11, Teemu Tamminen 10, Vitalie Nenita 3, Victor Kovalenko 2, Oleksandr Kyrylenko 2, Davor Basaric 1, Yury Lukyanchuk 1, Roni Syrjälä 1