Cocks vei ensimmäisen finaalin

SM-liigan finaalit starttasivat lauantaina Riihimäen Urheilutalolla. Isäntänä toiminut Cocks lähti hakemaan jo kauden viidettä voittoaan vierailija Dickenistä. Etukäteen tasaiseksi uumoilluilten joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta kehkeytyi lopulta melkoinen taistelu, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja jossa ratkaisu nähtiin vasta aivan viimeisillä minuuteilla.

Ottelu alkoi perinteiseen pudotuspelityyliin hermostuneissa merkeissä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan tarkoittanut maalinteon hyytymistä, vaan pikemminkin vastustajan hölmöilyjen hyväksikäyttämistä. Kummankaan joukkueen maalivahdit eivät myöskään olleet parhaimmillaan. Kotijoukkue Cocks eteni kuitenkin pienoisessa etulyöntiasemassa aina jakson puoleenväliin ja tilanteeseen 10-8 asti. Ilman maalivahti Patrik Roslanderia ja ex-cocksilaista Valdar Noodlaa liikenteessä olleen Dickenin peli pyöri liikaa nuoresta iästään huolimatta valtavasti finaalikokemusta omaavan Benny Bromanin ympärillä. Joukkueen tähän astisista kahdeksasta maalista Broman oli viimeistellyt viisi. Seuraavan viisiminuuttisen Cocks vei maalein 3-1 ja ero kasvoi jo neljään maaliin. Dickenin valmentajan Thomas Lindstömin ottama aikalisä tuotti kuitenkin tulosta ja seuraavat pari minuuttia tahtipuikkoa heiluttivat vierailijat. Ensimmäisen jakson viimeinen viisiminuuttinen oli kuitenkin jälleen Cocksin heiniä ja normaalia vaisummin esiintyneen Kristo Järven ensimmäisen maalin myötä kotijoukkue pääsi lähtemään tauon viettoon 17-13 johtolukemissa.

Toinen jakso alkoi jälleen hermostuneissa merkeissä. Antti Rogenbaum aloitti maalinteon Dickenin harhasyötön jälkeen. Benny Broman kavensi kuitenkin rankkariviivalta. Yleisön suursuosikin Joona Hertolan hölmöiltyä itsensä jäähypenkille, sai Cocks kasvatettua johtoaan jälleen yhdellä maalilla. Cocksin puolustus sai Dickenin takamiesten aikeet hyvin eliminoitua, mutta laidoilta alkoi löytymään tilaa. Mikael Mäkelä otti Dickenin maalissa hyviä torjuntoja, Mikael Knus rokotti kolmesti oikeasta laidasta ja Dicken oli jälleen hyvin pelissä mukana. Toisen jakson puolessa välissä Cocksin johto oli enää yhden maalin suuruinen tilanteessa 21-20. Heti perään Mikael Knus päätti neljännellä maalillaan nopean hyökkäyksen Yevgen Umovistin selän taa ja tilanne oli jo tasoissa. Tässä vaiheessa Umovist sai Cocksin maalilla tehdä tilaa Timo Puhakalle. Seuraavassa tilanteessa Joona Hertola repi itsensä jo toistamiseen jäähylle ja Gheorghe Safronii vei Cocksin jälleen johtoon. Dickenin jälleen tasoitettua kultapöksy Joacim Bromanin toimesta, pelin aikana lähinnä poikittain kentän pinnassa viihtynyt Timmy Thor nappasi rumasti läpiajossa ollutta Teemu Tammista kädestä ja joutui hänkin istunnolle. Cocksin ylivoima ei toiminut ollenkaan halutulla tavalla ja Dickenillä ei ollut vaikeuksia pitää tilannetta tasaisena. Kaj Kekki käytti toisen aikalisänsä ajassa 23:06 tilanteen ollessa jännittävästi 24-23. Dicken kuitenkin onnistui tasoittamaan jälleen ja erinomaisen toisen jakson pelannut Mikael Mäkelä nollasi vielä seuraavassa hyökkäyksessä Teemu Tammisen avopaikan. Gheorghe Safroniin läpiajoa ja Roni Syrjälän laitavetoa ei kuitenkaan Mäkeläkään enää kyennyt nappaamaan ja Dickenin viimeiselle aikalisälle lähdettiin kotijoukkueen 26-24 johdossa, kun enää alle kolme minuuttia peliaikaa oli jäljellä. Ratkaisuhetkillä esiin nousi Cocksin maalivahti Timo Puhakka. Puhakka piti maalinsa puhtaana aina pelin päätössummerin sointiin saakka ja kun Kristo Järve ja Teemu Tamminen osuivat vielä kertaalleen Dickenin maalipuiden väliin, pääsi Cocks juhlimaan ensimmäisen finaalin voittoa loppuluvuin 28-24.

Pitkään tasaisena pysyneen ottelun tähdet jakautuivat tasaisesti molemmille joukkueille. Voiton vieneen kotijoukkue Cocksin ykköspyssy, kymmenen maalin mies Teemu Tamminen, palkittiin kolmella tähdellä. Ottelun suurimman maalimäärän yhdellätoista osumallaan nakuttaneelle Benny Bromanille kaksi tähteä ja vierailijoiden toisella jaksolla loistaneelle maalivahti Mikael Mäkelälle yksi tähti. Riihimäen Cocks jatkoi pelaajalegendojensa palkitsemista ottelun puoliajalla. Tällä erää viimeiset kunniamaininnat saivat Jarkko Salo, Kimmo Lähteenmäki, Ismo Kotirinta ja Jyri Welling.

Finaalisarja jatkuu jo huomenna sunnuntaina Pirkkolassa klo 16:15 alkaen. Keltapaitaisia Cocks-faneja tarvitaan jälleen siivittämään joukkuetta kohti kirkkaimpia mitaleja.