Cocks taisteli komean pisteen Mestarien liigan avauksessa

Cocks avasi VELUX EHF Champions Leaguen lohkovaiheen keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla komeasti, kun pistetili aukesi heti avausottelussa espanjalaisen Abanca Ademar Leonin pysähdyttyä 19-19 (13-11) tasapeliin.

Cocks ei ennakkoasetelmista piitannut, vaan avasi räväkästi ja Nico Rönnberg sai nimiinsä seurahistorian ensimmäisen Mestarien liiga -maalin. Kun maalivahti Giedrius Morkunas vielä sai heti alkuun pari hyvää torjuntaa, oli pohja hyvällä ottelulle koossa.

Tälle pohjalle Cocks myös rakensi ja karkasi avausjakson puolivälin alla jo neljän maalin karkumatkalle. Ademar nousi 20. minuutilla pienen vaihtoruletin myötä mukaan peliin ja pääsi jo maalin päähän. Cocks kuitenkin otti uudestaan tilanteen haltuunsa ja tauolle mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Toiselle jaksolle odoteltiin sisuuntunutta vierasjoukkuetta, mutta Cocks vastasi heti samalla mitalla. Todellinen jättiyllätys alkoi jo muhia ilmassa, kun numerot olivat Cocksille toisen jakson puolivälissä 18-14. Ademar kuroi kuitenkin eron nopeasti umpeen saatuaan jyvän kohdalleen, mutta ohi espanjalaiset eivät päässeet.

Cocks tiivisti uudestaan puolustustaan, mutta hyökkäyspäässä ratkaisut olivat hiukan hätäisiä tai osin epäonnekkaitakin. Viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin vain kaksi maalia – yksi kummassakin kenttäpäädyssä ja näin ottelu päättyi pistejakoon lukemin 19-19.

Vaikka Cocks ei ollut ottelussa kertaakaan tappiolla, maistui historiallinen tasapeli miltei voitolta.

– Lähdimme peliin erittäin hyvin ja olen todella ylpeä pelaajista. Ihan uskomatonta, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas sanaili ottelun jälkeen.

– Toisella jaksolla emme pystyneet käyttämään maalipaikkojamme ja sen myötä emme pystyneet voittoon saakka venymään. Tasapeli on joka tapauksessa hieno tulos.

Samoilla linjoilla oli myös kolme maalia heittänyt Teemu Tamminen.

– Olen tyytyväinen tulokseen, mutta jotain pientä jäi maalinteosta puuttumaan, Tamminen totesi.

Ottelun tilastot EHF:n verkkosivuilla: