Cocks omaa luokkaansa ensimmäisessä välierässä

Ensimmäinen SM-liigan välieräottelu Cocksin ja Sjundeå IF:n välillä tarjoili ainakin paikoitellen kunnon play-off -meininkiä. Siuntiosta saapunut runsaslukuinen vierasfanikatras jaksoi kannustaa omiaan läpi ottelun ja sytytti myös kotiyleisön tavallista vahvempaan kannustukseen. Myös kentän puolella tunteet olivat ajoittain kunnolla pinnassa. Todellista taistelua ottelun voitosta ei sen sijaan ainakaan vielä toistaiseksi saatu nähdä.

Ottelua isännöinyt Cocks aloitti pelin vahvasti ja niittasi vain reilussa kahdessa minuutissa tylyt 3-0 lukemat taululle. Siuntiokin heräili vähitellen peliin mukaan ja ero pysytteli kolmen maalin tuntumassa seuraavat kymmenen minuuttia. Sitten Cocks repäisi ensimmäisen kerran toden teolla ja parinkymmenen minuutin kohdalla lukemat olivat jo 16-8 kotijoukkueen hyväksi. Hyvää jaksoa seurasi kuitenkin vähän huonompi jakso ja Siuntio pääsi Cocksin hyökkäyspään hölmöilyjen seurauksena kaventamaan erosta puolet pois. Avausjakson viimeiset kolme maalia merkittiin taas Cocksin nimiin ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa maalein 21-14.

 

 

Ottelun toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes kymmenen minuutin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Siuntion virolaisvahvistus Ardo Puna pelasi avausjaksolla suorastaan heikosti ja miehen heittoprosentti jäi todella alhaiseksi. Nyt jyvä ja itseluottamus yhtäkkiä löytyivät ja vain viidessä minuutissa Puna paukutti pallon neljästi Cocksin verkkoon. Tähän Siuntion ilonaiheet ottelussa sitten päättyivätkin. Ottelun loppupuoli oli Cocksin täydellistä hallintaa ja viiteen maaliin kutistunut ero kasvoi nopeasti ensin kymmeneen ja lopulta viiteentoista maaliin asti. Cocks vei viimeisen vartin murskaavasti maalein 12-2 ja koko ottelun lukemin 40-25.

Välieräsarja jatkuu maanantaina Siuntion Folksam Arenalla ja Riihimäelle palataan ensi viikon perjantaina.

 

 

Cocks – SIF 40-25 (21-14)

Cocks: Rönnberg 8, Tamminen 6, Tuominen 4, Syrjälä 4, Nenita 4, Lukyanchuk 3, Bachko 3, Valo 2, Safronii 2, Silva 2, Kovalenko 2

SIF: Westerlund 6, Puna 5, Martin 5, Hagman 4, Svanbäck 3, Voutilainen 2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Rönnberg Nico, Cocks 3
Tamminen Teemu, Cocks 2
Westerlund Theo, SIF 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”Cocks – SIF, 1. välierä”]

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy