Cocks näytti kaapin paikan BK-46:lle

Uudistunutta Karjaan BK-46:tta on yleisesti veikkailtu kauden alla jopa kevään toiseksi finaalijoukkueeksi ja kauden ensimmäiset ottelut ovatkin joukkueelta sujuneet varsin mallikkaasti. BK-46 pysyi keskiviikkoiltana Riihimäen Urheilutalolla reilut parikymmentä minuuttia hyvin hallitsevan Suomen mestarin Cocksin kyydissä, mutta oli lopulta aivan liikaa parin avainpelaajansa onnistumisten varassa. Kun Cocks sai puolustuksensa kuntoon, repesi ero jo taukoon mennessä seitsemään maaliin ja viimeistään toisen jakson alussa kotijoukkue ratkaisi ottelun lopullisesti.

Ottelun alussa vierailijat osoittivat kuitenkin pystyvänsä parhaimmillaan pelaamaan erinomaista käsipalloa. Paluumuuttajat Andreas Rönnberg ja Oscar Kihlstedt pitivät hyökkäyspäässä vauhtia yllä ja olivat alati vaarallisia, ja puolustuspäässäkin löytyi mukavasti liikettä ja aggressiivisuutta. Cocks tosin ehti karkata alussa jo 4-1 johtoon, mutta BK pysytteli iskuasemissa pari maalia tappiolla pitkälle yli avausjakson puolen välin. Paikoitellen Rönnberg ja Kihlstedt tuntuivat pitävän Cocksin puolustusta heittojensa kanssa suorastaan pilkkanaan, eikä kotijoukkueen maalivahti Vitalii Shitsko päässyt sen paremmin kaksikon aivoituksiin kiinni. Cocksin valmennus joutuikin kaivamaan työkalupakistaan niin erikoisvartioinnin kuin maalivahdin vaihdonkin ennenkuin muutos pelin kulkuun saatiin aikaan. Kun BK:n maalihanat vihdoin saatiin tyrehdytettyä, karkasi Cocks seitsemän maalin taukojohtoon lukemin 20-13.

 

c03-oscar-kihlstedt-nico-ronnberg

 

Cocks jatkoi toisen jakson alussa siitä mihin oli ensimmäisen lopussa jäänyt ja kaasutti nopeassa tahdissa jo kymmenen maalin karkumatkalle. Jo avausjakson lopulla hyviä otteita kotijoukkueen maalilla esittänyt Kirill Morozov näytti parasta osaamistaan tolppien välissä ja samaan aikaan toisessa päässä kenttää laiturit Andrei Novoselov ja Teemu Tamminen kasvattivat maaleillaan eron suurimmillaan kahdentoista maalin suuruiseksi. Kun ottelu oli saanut ratkaisunsa, tippui pelin tasokin monta pykälää alemmaksi, eikä maalinteko tahtonut enää pitkiin aikoihin maistua kummallekaan joukkueelle. Cocks oli kuitenkin jälleen ottelun loppuhetkillä joukkueista terävämpi ja piti Yury Lukyanchukin ja Gheorghe Safroniin onnistumisten myötä huolen siitä, että maaliero säilyi loppuun asti yli kymmenessä maalissa. Kotivoitto kirjattiin lopulta lukemin 37-26.

Cocksin ja koko ottelun paras maalintekijä Teemu Tamminen palkittiin myös ottelun vakuuttavimpana pelaajana kolmella LähiTapiola-tähdellä. Tammisen yhdeksän osumaa syntyivät tuttuun tapaan monipuolisilla ratkaisuilla niin laidalta, viivalta, omasta päästä kuin nopeista vastahyökkäyksistäkin. Kahden tähden pelaajana palkittiin kotijoukkueen maalilla loistanut Kirill Morozov ja yhden tähden pelaajana vierailijoiden ykköspyssy Andreas Rönnberg.

”Ennen ottelua tuntui vähän siltä kuin olisi pelattu jo finaaleita, niin paljon BK:sta on puhuttu. Tiesimme, että Gea ja Oscar ottavat heittoja, mutta emme silti saaneet heitä alussa kiinni ollenkaan. Voitto irtosi kuitenkin lopulta helposti, eikä meillä missään vaiheessa muutenkaan mitään hätää ollut.” tähtipelaaja Tamminen kommentoi ottelun jälkeen.

 

c05-yury-lukyanchuk

 

Cocks – BK-46 37-26 (20-13)

Maalintekijät:

Cocks: Tamminen 9, Lukyanchuk 6, Novoselov 5, Safronii 4, Rönnberg 3, Nenita 3, Valo 2, Tsitou 2, Kovalenko 2, Bachko 1

BK-46: Rönnberg 8, Kihlstedt 6, Weber 3, Udd 3, Lindholm 2, Lignell 2, Westerlund 1, Lindberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Tamminen Teemu, Cocks 3
Morozov Kirill, Cocks 2
Rönnberg Andreas, BK-46 1

 

Kun Sjundeå IF kärsi keskiviikkona ensimmäisen pistemenetyksensä hävittyään kotiottelussaan HIFK:lle, jatkaa Cocks kolmen kierroksen jälkeen SM-liigan kärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena. Seuraavan kerran joukkue on tulessa ensi viikon keskiviikkona, jolloin Atlas Vantaa yrittää horjuttaa Cocksin voittokulkua kotikentällään Myyrmäessä.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Cocks – BK-46″]

 

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy