Parin Baltian-liigan pelin jälkeen on taas aika siirtyä kotimaisen SM-liigan pariin. Kauden toisessa vierasottelussaan Cocks matkaa Porvooseen Akilleksen vieraaksi. Vierailija Cocks on pelannut kolme otteluaan tappioitta ja on sarjassa toisella sijalla, kun taas kotijoukkue Akilles majailee sarjataulukon kuudennella sijalla kolmella pisteellään. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 17:00 Porvoon Urheiluhallissa.

Moni ehti jo kuvitella Akilleksen olevan täysi heittopussi tämän kauden sarjassa, kun joukkue menetti maalitykki Sergei Glincan ja viivapelaaja Stefan Mattssonin HIFK:hon. Alkukausi on kuitenkin osoittanut, että varsinkin Glinca on saatu korvattua ehkä jopa vielä paremmalla pelimiehellä, ja että Akilles ei varsinkaan kotonaan ole mikään heittopussi. Uutena pelaajana joukkueeseen liitynyt ukrainalainen oikea takamies Sergei Shevchenko on esittänyt erittäin pirteitä otteita. Tästä kertoo muun muassa Westiin verkkoon tehdyt 11 maalia. Shevchenko johtaa liigan maalintekijäpörssiä 33 osumallaan ja muodostaa vanhan tutun Mihail Kobzevin kanssa todella tulivoimaisen takamieskaksikon, joka pystyy tekemään maaleja mitä tahansa joukkuetta vastaan.

Akilles ei ole tähän mennessä hävinnyt vielä otteluakaan kotikentällään. Toki pelattuja pelejäkin on alla vasta kaksi, mutta erityisesti Westiltä napattu tasapelipiste on hyvä näyte joukkueen vaarallisuudesta kotihallissaan. Akilleksen valmentaja Raivo Laast tuntee suurimman osan Cocksin miehistöstä erittäin hyvin ja haluaa varmasti jälleen kerran näyttää parasta osaamistaan juuri riihimäkeläisiä vastaan. Akilleksen suurin heikkous viime kausina on ollut joukkueen sisäinen epätasaisuus. Pari kovaa pelaajaa, pari keskinkertaista pelaajaa ja loppujoukkueellinen SM-liigaan liian heikkoja pelaajia ei vain yksinkertaisesti voi riittää kovin pitkälle. Sunnuntaina nähdään onko Akilles pystynyt tätä epätasapainoa tälle kaudelle muuttamaan.

Cocks pelasi perjantai-iltana tiukan ja raskaan ottelun SKA Minskiä vastaan. Yhdestä välipäivästä huolimatta perjantain koitos varmasti painaa vielä sunnuntaina pelaajien jaloissa. Perjantain karvas maalin tappio oli kuitenkin erityisesti henkisesti raskas ja Kaj Kekin suurimpana haasteena onkin saada joukkueen keskittyminen jälleen ohjattua SM-liigan haasteisiin.

Akilles – Cocks sunnuntaina klo 17:00 Porvoon Urheiluhallissa