Cocks levitti käsipallon ilosanomaa

Hämeenlinnan Elenia areenalla EHF cupin kotiottelunsa pelannut Cocks kävi vielä kevään lisävierailulla kaupungissa. Käsipallo kiinnostaa kaupungissa Cocksin otteiden myötä ja Cocksia pyydettiin tuomaan koululaisille laji tutummaksi käsipallopäivän merkeissä. Elenia areenaan tiensä löysikin yli 200 hämeenlinnalaiskoululaista, kun Cocksin valmennuspäällikkö Thomas Lindström, juniorivastaava Roni Syrjälä sekä akatemiapelaaja Werneri Kivipato esittelivät vauhdikasta lajia.

Yhteistyötahoina Cocksilla oli Lasten Liikunnan Tuki ry sekä Zapway-perhe- ja nuorisoliikunta. Koko lajiesittelyidean isä alun perin oli Zapwayn Jari Nurmi, joka innostui nähtyään Cocksin edustuksen pelaavan.

”Zapwayn painopiste on antaa jokaiselle kouluikäiselle mahdollisuus tutustua palkisevasti hänelle usein aivan uusiin liikuntalajeihin. Niinpä ajattelimme Cocksin toiminnanjohtaja Tommi Lindroosin kanssa, että kevät 2017 olisi erinomainen tilaisuus tarjota Hämeenlinnan koululaisille mahdollisuus saada Zapwayn tapaan huolella ohjattu ja säväyttävä ensituntuma nimenomaan käsipalloon, tähän hienoon liikunnan ja kilpaurheilun lajiin.” kertoo Jari Nurmi.

”Cocks on äärimmäisen sitoutunut ja motivoitunut levittämään lajia syvemmälle Suomeen. Haluamme ehdottomasti hyödyntää tämäntyyppiset yhteistyöpyynnöt ja näkyvyytemme uudessa kaupungissa. On paitsi koko lajin, myös sitä kautta Cocksin etu, että käsipallo näkyy ja kiinnostaa nykyistä laajemmalti.” iloitsee Cocksin toiminnanjohtaja Tommi Lindroos.

Muutama innostunut hämeenlinnalainen on jo ilmaissut mielenkiintonsa lähteä vetäjäksikin käsipallotoimintaan ja Cocks haluaa olla avuksi myös tässä.

”Olemme hakeneet avustusta ja pyrimme vakiinnuttamaan käsipalloa Hämeenlinnan seudulle kerhotyyppisesti lapsille. Tätä kautta uskomme myös edustusjoukkueemme ja oman seuramme saavan lisää huomiota. Kiinnostuneita on jo ollut ja yritämme antaa heille parhaan mahdollisen tukemme.” Tommi Lindroos kommentoi.

”Zapwayn Liikkuva koulu Hämeenlinna –toiminnan kumppanin, Lasten liikunnan tuki ry;n  henkilöstökoordinaattori Esa-Pekka Viinikan kanssa yhteistyössä suuntasimme kutsun kaikille Hml kouluille.

Tuloksena oli menestyksekäs käsipallon avaus Hämeenlinnan lapsille ja nuorille! Viidestä Hml ylä- ja alakoulusta yhteensä 219 oppilasta osallistui innolla, ja niin hyvin mielin kuin opein Riihimäen Cocksin ohjaustiimin erinomaiseen lajiperehdytykseen! Valmennuspäällikkö Thomas Lindström, juniorivastaava Roni Syrjälä ja akatemiapelaaja Werneri Kivipato koutsasivat, Zapway-liikunnan perusidean tapaan, tytöt ja pojat juuri sellaiseen käsipallo-lajin ensituntumaan, jossa ilmapiiri oli koko ajan jokaista osallistujaa innostava ja lisäoppiin kannustava.” kehuu Jari Nurmi tapahtumaa.