Cocks komeasti kolmanneksi Presovissa

Cocksin urakka Mestareiden liigan karsintaturnauksessa Slovakian Presovissa sai upean lopun, kun joukkue kukisti sunnuntaina jatko-ottelussaan Luxemburgin hallitsevan mestarin Red Boys Differdangen reilulla erolla maalein 30-21 ja pääsi juhlimaan turnauksen kolmatta sijaa. Lauantaina Cocks taisteli hienosti RK Gorenje Velenjeä vastaan, mutta joutui lopulta tunnustamaan Slovenian viime kauden hopeajoukkueen paremmakseen lukemin 28-25.

Turnauksen voittajaksi kruunattiin isäntäjoukkue Tatran Presov, joka kukisti finaalissa Gorenje Velenjen maalein 23-21 ja jatkaa Mestareiden liigan lohkoon C. Gorenje Velenje ja Cocks jatkavat europelejään EHF Cupin kolmannella karsintakierroksella ja Red Boys Differdange EHF Cupin toisella karsintakierroksella. Kolmas karsintakierros pelataan marraskuussa ja sen otteluparit arvotaan kun toinen kierros on saatu pelattua.

Toisessa karsintalohkossa voiton ja Mestareiden liigan lohkovaihepaikan vei Cocksin Challenge Cupista keväällä 2015 pudottanut ABC/UMinho Braga.

 

QualificationResults

 

Cocks aloitti välieräottelunsa Gorenje Velenjeä vastaan ennakkoluulottomasti ja ensimmäiset viisitoista minuuttia edettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Avausjakson puolivälissä Cocks laitettiin kovaan testiin, kun ensin Yury Lukyanchuk ajettiin kahden minuutin ulosajolle ja heti istunnon päätyttyä Viktor Kovalenko koki saman kohtalon. Cocks selvitti ensimmäisen alivoiman hienosti ja maaliero säilyi ennallaan molempien joukkueiden osuttua kertaalleen. Toinen alivoima oli jo hankalampi ja Gorenje vei sen nimiinsä maalein 3-1. Nyt Gorenje Velenje siirtyi ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon. Avausjakson viimeinen kymmenminuuttinen edettiin jälleen tasatahtia ja tauon viettoon lähdettiin Gorenje Velenjen kahden maalin johdossa lukemin 16-14.

Ensimmäisen jakson parhaat maalintekijät olivat Gorenjen puolella sataprosenttisilla tehoilla neljä maalia mieheen iskeneet Luka Mitrovic ja Nejc Cehte. Cocksista Nico Rönnberg ja Viktor Kovalenko osuivat molemmat kolmesti.

Toisen jakson maalinteon aloitti jälleen Gorenjen Mitrovic, mutta Thiago Silva vastasi Cocksin puolelta hetkeä myöhemmin ja ero pysyi kahdessa maalissa. Cocks haki uutta piristystä turhan helposti vuotaneeseen omaan päähänsä ja vaihtoi neljän minuutin kohdalla Kirill Morozovin maaliin Vitalii Shitskon tilalle. Heti maalivahdin vaihdon jälkeen Gorenje joutui alivoimalle, eikä Cocks jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Morozov piti maalinsa puhtaana ja samaan aikaan toisessa päässä kenttää soi kahdesti. Ylivoiman päätyttyä Aliaksandr Bachko nosti ottelun ainoalla maalillaan tilanteen jälleen tasoihin lukemiin 19-19. Cocks oli toisen jakson alussa joukkueista selkeästi parempi.

Hyvää vaihetta seurasi kuitenkin huonoja vaiheita. Nyt ongelmaksi muodostui heikko viimeistely, jonka seurauksena Gorenje sai uudelleen otteen itselleen. Cocks pysyi yli kuusi minuuttia kokonaan maaleitta kunnes jälleen alkoi tapahtua. Kahdesti peräkkäin Cocksin laiturit pääsivät livahtamaan Gorenjen puolustuksen keskustaan viivaa pitkin ja molemmat tilanteet päättyivät tuloksekkaasti. Ensin Teemu Tamminen iski kavennuksen ja heti perään Andrei Novoselov toi Cocksin taas yhden maalin päähän ja iskuetäisyydelle.

Parin hyvin pelatun tilanteen jälkeen maalintekovaikeudet nousivat kuitenkin uudelleen esiin. Cocks pysyi taas pitkään ilman maaleja ja ero venähti uudelleen kolmen maalin suuruiseksi. Tästä johdosta Gorenje Velenje ei enää suostunut luopumaan, vaikka aikaa ja paikkoja tulla peliin vielä mukaan Cocksillekin tarjoutui. Riittävää loppukiriä ei kuitenkaan enää saatu aikaan ja Gorenje Velenje vei voiton lukemin 28-25 ja eteni sunnuntain finaaliin.

RK Gorenje Velenje – Cocks 28-25 (16-14)

RK Gorenje Velenje: Mitrovic 7, Medved 5, Cehte 4, Levc 4, Golcar 3, Ratajec 3, Toskic 1, Brumen 1

Cocks: Tamminen 6, Rönnberg 4, Kovalenko 4, Novoselov 4, Silva 3, Lukyanchuk 3, Bachko 1

Katso ottelu EHF TV:stä: http://www.ehftv.com/int/video/2016-09-03-rk-gorenje-velenje-cocks

 

Cocks-Gorenje

 

Sunnuntaina Cocks sai vastaansa Luxemburgin viime kauden mestarijoukkueen Red Boys Differdangen, joka oli lauantaina hävinnyt omassa välierässään turnausisäntä Tatran Presoville lukemin 38-32.

Hyvään vireeseen edellispäivänä itsensä virittänyt Cocks jatkoi sunnuntaina siitä mihin oli lauantaina jäänyt. Nyt vaan vastassa oli selkeästi heikompi joukkue ja ero näkyi tulostaululla heti alusta lähtien. Reilun viiden peliminuutin ja 3-3-tilanteen jälkeen Cocks painoi kaasua ja alkoi vähitellen kasvattaa eroa suuremmaksi ja suuremmaksi. Yhdentoista minuutin kohdalla riihimäkeläisjohto oli jo kolmen maalin suuruinen ja tauolle lähdettiin neljän maalin etumatkalta lukemissa 18-14.

Cocksin avausjakson ja koko ottelun tehopelaaja oli Yury Lukyanchuk, joka kirjautti ensimmäisen puolituntisen aikana viisi maalia sadan prosentin tarkkuudella. Paikkoja Cocks saikin pelattua erityisen paljon juuri Lukyanchukille viivalle ja molempiin laitoihin. Laitapelaajien onnistumisprosentti jäi kuitenkin valko-venäläistä heikommaksi ja lukemat säilyivät vielä tässä vaiheessa ottelua melko tasaisina. Red Boysin tehot lepäsivät puolestaan lähes yksinomaan takapelaajien harteilla.

Cocks ei ottelun toisella jaksolla jättänyt enää mitään epäselväksi. Ajasta 34:00 alkaen Red Boys jäi lähes yhdeksäksi minuutiksi kokonaan maaleitta ja Cocks pystyi kasvattamaan johtonsa jo seitsemän maalin suuruiseksi. Seitsemän minuuttia myöhemmin ero oli jo täydet kymmenen maalia ja peli oli viimeistään pelattu. Loppulukemat kirjattiin lopulta maalein 30-21.

Cocksin toisen jakson menestysresepti oli rautainen puolustus ja hyvä maalivahtipeli, jotka tylsyttivät Red Boysin tehot vain seitsemään tehtyyn maaliin. Toiselle jaksolle Cocksin maaliin tullut Vitalii Shitsko esitti viikonlopun parasta maalivahtiosaamista ja Yury Lukyanchukin ja Aliaksandr Tsitoun johtama keskuspuolustus piti luxemburgilaisten heittäjät entistä vahvemmin pihdeissään.

Cocks – Red Boys Differdange 30-21 (18-14)

Cocks: Lukyanchuk 6, Tuominen 5, Novoselov 3, Tamminen 3, Nenita 3, Silva 3, Bachko 2, Kovalenko 2, Safronii 1, Syrjälä 1, Tsitou 1

Red Boys Differdange: Kratovic 5, Hoffmann 5, Knez 4, Rezic 4, Zekan Alen 1, Zekan Aldin 1, Podvrsic 1

 

Cocks-RedBoys1

 

Cocksin manageri Jari Viita oli syystäkin yhtä hymyä sunnuntain ottelun päätyttyä:

”Kyllä nyt täytyy olla tyytyväinen! Tänään pelasimme hyvän pelin ja nimenomaan koko joukkueena. Kukaan ei erityisesti loistanut, mutta heikkoja lenkkejään ei ollut. Hienoa nähdä, että joukkueesta löytyy tällaista laajuutta. Eilinen peli Gorenje Velenjeä vastaan lämmittää silti vielä enemmän. Eihän koskaan ole hauskaa hävitä, mutta hävitäkin voi niin monella tavalla. Me taistelimme läpi ottelun ja loppuun asti. Hieno fiilis!”

Myös päävalmentaja Gintaras Savukynas oli hyvin tyytyväinen viikonlopun antiin:

”Upea ja menestyksekäs viikonloppu joukkueellemme! Oli mahtavaa nähdä kuinka olemme saaneet vietyä peliämme oikeaan suuntaan ja näytimme koko Euroopalle kuuluvamme tälle tasolle. Eilen taistelimme hienosti vahvaa vastustajaa vastaan, tänään puolestaan paremmasta joukkueesta ei ollut mitään epäselvyyttä. Erityisen iloinen olen pelaajiemme puolesta, he todella ansaitsevat nämä tulokset!”