Cocks jatkoi voittoputkea Baltian liigassa

Baltian liigan runkosarja saatiin sunnuntaina päätökseen Urheilutalolla, kun Cocks kohtasi VHC Šviesan Liettuasta voittaen selvästi 30-21(15-7).

Cocks oli jo varmistanut oman lohkonsa voiton ja paikan neljännesvälieristä. Sen sijaan VHC Šviesalla oli pakkovoiton paikka, jotta se olisi päässyt jatkamaan kahdeksan parhaan joukkoon. Šviesan häviö takasi hieman yllättäen jatkopaikan hyvin kirineelle virolaiselle HC Kehralle, joka aloitti tällä kaudella surkeasti neljällä peräkkäisellä häviöllä ollen A-lohkon perällä käytännössä lähes koko runkosarjan ajan. Viikko sitten Kehra voitti viime sekunnin maalilla Dragunas Klaipedan ja lauantaina kymmenen maalin erolla VHC Šviesan. Silti Kehra tarvitsi Cocksin voiton Šviesasta, eikä Cocks tuottanut eilen pettymystä.

Sunnuntain peli oli Cocksille viides kahdeksan päivän sisään, mukana kaksi EHF Cupin lohkopeliä, kaksi Baltian liigan peliä ja SM-liigan ylemmän jatkosarjan peli. Väsymyksestä huolimatta Cocks pelasi koko miehistöllään ilman vaikeuksia: seitsemän minuutin jälkeen kotijoukkue johti jo 7-1.

Cocks repi tauolle mennessä eroa jo kahdeksaan maaliin 15-7, ja kun loppuvihellys vihellettiin oli taululla tylyt lukemat 30-21. Voitto oli Cocksille 36. peräkkäinen Baltian liigassa.

Cocks-VHC Šviesa 30-21 (15-7)
Maalit: Andre Udd 6, Aliaksandr Patsykailik 5, Teemu Tamminen 4, Aliaksandr Bachko 3, Roni Syrjälä 3, Davor Basaric  3, Theo Westerlund 2, Bojan Zupanjac 2, Viktar Zaitsau 1, Nico Rönnberg 1.

Baltian liigan neljännesvälierät käynnistyvät jo ensi viikonloppuna Riihimäellä, kun Cocks ja liettualainen Granitas-Karys Kaunas pelaavat kaksi ottelua: lauantaina klo 19 ja sunnuntaina klo 14.

Muut parit neljännesvälierissä ovat virolaiset HC Kehra ja B-lohkon voittaja Põlva Serviti, latvialainen ZRHK Tenax Dobele ja valkovenäläinen SKA Minsk sekä ukrainalainen ZTR Zaporozhye  ja liettualainen Dragunas Klaipeda. Final Four -finaaliottelut pelataan 14. ja 15. huhtikuuta, pelien isännöitsijä julkistetaan välierien jälkeen.