Cocks jälleen ylivoimainen Karjaata vastaan

Cocks oli SM-liigan ylemmän jatkosarjan päättäneessä kärkiottelussa Karjaan BK-46:ta vastaan jälleen aivan omaa luokkaansa. Molemmat joukkueet olivat jo aiemmin varmistaneet suoran välieräpaikan, mutta tasoero sarjan ykkösen ja kakkosen välillä osoittautui edelleen todella suureksi.

Cocks oli ottelussa pelin jokaisella osa-alueella BK:ta reilusti edellä, mutta varsinkin kotijoukkueen maalivahtityöskentely oli tällä kertaa erinomaisen laadukasta. Ensimmäisellä jaksolla Kirill Morozov jatkoi viime otteluista tuttuja hyviä otteitaan ja toisella jaksolla Vitalii Shitsko laittoi vieläkin paremmaksi. Eipä Cocksilla ongelmia ollut hyökkäyspäässäkään, jossa europeleistä kertyneen rutiinin avulla maalipaikkoja avautui laajalla säteellä ja jo avauspuolikkaan aikana pallo löysi tiensä karjaalaisten verkkoihin peräti 22 kertaa.

Aivan yhtä kurinalaiseen suoritukseen Cocks ei enää ottelun toisella jaksolla kyennyt, mutta kymmenen maalin taukojohto kasvoi silti vielä viiden maalin verran lisää. BK oli asemapelissä valtavissa vaikeuksissa Cocksin puolustusmuurin ja sen takana peliä lukeneen Shitskon kanssa. Vierailijoiden ainoa todellista vaaraa aiheuttanut pelaaja oli hyvän heittokäden omaava Andre Udd, joka tosin jostakin syystä kulutti pitkiä aikoja myös vaihtopenkkiä. Kun Udd jälleen ottelun loppupuolella päästettiin irti, alkoi tulostakin heti syntyä ja BK pystyi jopa viimeisen kymmenminuuttisen aikana kaventamaan eroa parilla maalilla.

 

 

Cocksin maalintekovastuu jakautui laajalle rintamalle, mutta esiin nousi silti tehokaksikko Teemu Tamminen – Nico Rönnberg. Komeimmillaan parivaljakko hassutti BK:n puolustusta oikein olan takaa ja varsinkaan maalivahti Mikael Heinosella ei ottelun toisella jaksolla ollut mukava tehtävä kaivella tyhjiin mätettyjä palloja verkoistaan. Tammisen illan toiseksi viimeinen osuma oli miehen 2300. maali käsipallon SM-sarjassa.

Cocks – BK-46 38-23 (22-12)

Cocks: Tamminen 8, Rönnberg 8, Lukyanchuk 6, Safronii 4, Nenita 4, Novoselov 2, Kovalenko 2, Bachko 2, Valo 1, Tuominen 1

BK-46: Udd 6, Lindholm 4, Kihlstedt 3, Westerlund 2, Weber 2, Sjöman 2, Löfgren 2, Rönnberg 1, Lignell 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Shitsko Vitalii, Cocks 3
Tamminen Teemu, Cocks 2
Rönnberg Nico, Cocks 1

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”25″ gal_title=”Cocks – BK-46-3″]

 

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy