Cocks ja Dynamo yhdistivät voimansa I-divisioonaan

Cocksin Akatemiajoukkue pelaa ensi kaudella jälleen I-divisioonassa. Joukkueen rungon muodostavat viime kauden Akatemiajoukkueen junioripelaajat sekä Dynamon viime kauden A-junioreista ja SM-liigajoukkueesta siirtyvät pelaajat. Joukkueen muodostuminen on loistava esimerkki yhteistyöstä, jonka tavoitteena on nimenomaan riihimäkeläisen käsipallon vaaliminen ja kehittäminen.

– Olen todella iloinen, että saatiin aikaiseksi näin hyvä ratkaisu. Nyt nuorilla on mainio pohja kehittää itseään osana joukkuetta, jolle tämä sarjataso on oikea. Samoin pystymme tarjoamaan oikean paikan niille Dynamon pelaajille, jotka halusivat jatkaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, kun heitä ei tarpeeksi enää naapuriseuraan jäänyt. Tärkeintä on toiminta lajin ja sen harrastajien hyväksi Riihimäellä” iloitsee Cocksin toiminnanjohtaja Tommi Lindroos.

– Riihimäkeläisen käsipallon kannalta on tärkeää, että kaupungissa on 1.divisioona joukkue. Tämä on se sarjataso, jossa otetaan askeleet kohti SM-liigaa. Me emme resurssi- talous- ja pelaajasyistä johtuen voineet ottaa I-divisioonapaikkaa vastaan. Aloitimme Cocksin kanssa pohdinnan asiasta ja uskon, että tämä on kaikin puolin paras vaihtoehto. ” sanoo puolestaan Dynamon Olli Kuparinen.

Cocks 2 ja Dynamo tarjoavat oikean paikan niille, joille mielekkäintä on harrastaa alemmilla sarjatasoilla. Cocks 2 pelaa II-divisioonassa ja Dynamon suunnitelmissa on pyörittää joukkueita niin II- kuin III-divisioonassa.

– Erittäin hienoa, että saatiin yhteistyötä tehostettua ja itse pidän erittäin tärkeänä, että tässä keskitytään A-juniori-ikäisiin. Yhteisenä tavoitteenamme on tarjota kaikille pelaajille se oikea sarjataso, jotta nuorilla on mahdollisuus kehittyä lajissa. Ensi kaudella Riihimäeltä löytyy joukkue kaikista miesten sarjoista.” Kuparinen kertoo.

– Olen tyytyväinen että päästiin tällaiseen yhteisymmärrykseen seurojen välillä. Yhteistyön tuloksena Cocksin akatemiajoukkueeseen saapuu sen verran laadukkaita pelaajia että jatkaminen 2. divisioonassa ei olisi pelaajien kehityksen kannalta ollut paras mahdollinen vaihtoehto. Myös A-juniorisarjaan saadaan mielenkiintoinen ryhmä kasaan. Toinen positiivinen asia on että nyt löytyy kaikille Riihimäkeläisille aikuispelaajille oikeantasoinen joukkue missä pelata. Tämä auttaa selkeyttämään pelaajapolkua antamalla pelaajille selkeät askelmerkit huipulle, kertoo puolestaan Cocksin valmennuspäällikkö ja Akatemiajoukkueen päävalmentaja Thomas Lindström.

Cocks Akatemian tämänhetkinen pelaajaluettelo:

Pilvilä Jimi
Kivipato Werneri
Itäaho Oskari
Koistinen Leevi
Kamelin Ilja
Leppäniemi Jonne
Viita Leevi
Tuomas Sankari
Viitamäki Miro
Nieminen Samu
Heinonen Pyry
Arkko Lauri
Kivipato Elmeri
Mallenius Joona
Pitkänen Eetu
Tuononen Touko
Karhunen Sami
Borissov Nikita
Hildén Axel
Asikainen Samuli
Virman Akseli
Kuparinen Olli