Cocks hakee revanssia Elverumista

Läheltä on jo useamman kerran liipannut, mutta Riihimäen Cocksin avausvoitto Mestareiden liigassa antaa silti vielä odottaa itseään. Seuraava mahdollisuus tarjoutuu tänään lauantaina 3.11. klo 16 Energia Areenalla, kun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa niukkaakin niukemman yhden maalin voiton ottanut Elverum saapuu vierailulle Suomeen.

Cocks osoitti jo Norjassa muutama viikko sitten pystyvänsä haastamaan Elverumim toden teolla, vaikka lähtikin otteluun selkeänä altavastaajana. Tuolloin katsomon puolelta ottelua seuraamaan joutunut Teemu Tamminen on taas pelissä täysillä mukana ja viime viikon maaottelut väliin jättänyt Nico Rönnbergkin on jälleen pelikuntoinen. Niin ikään maaotteluista sivussa ollut Roni Syrjälä sen sijaan joutuu viettämään seuraavat viikot sairastuvalla nivusvamman vuoksi.

Kapteeni Tamminen osoitti maajoukkuepaidassa olevansa erinomaisessa iskussa ollen Suomen paras maalintekijä niin Tsekkiä kuin Valko-Venäjääkin vastaan. Valko-Venäjän joukkueessa ei tällä kertaa cocksilaisedustusta nähty, mutta Oleksandr Kyrylenko sen sijaan teki vahvan paluun Ukrainan maajoukkueeseen. Tanskaa vastaan Kyrylenko niittasi kertaalleen pallon Niklas Landinin selän taa ja valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Hyvät otteet saivat jatkoa myös Ukrainan toisessa ottelussa, jossa Kyrylenko iski kolme maalia Montenegron verkkoon.

Myös Elverumin edustusta nähtiin tauolla maajoukkuepaidassa. Norjan maajoukkue ei osallistu varsinaisiin EM-karsintoihin, vaan pelaa yhdessä muiden tulevien kisaisäntien Ruotsin ja Itävallan sekä hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan kanssa uutta EHF Euro Cup -kilpailua. Kaikilla mukana olevilla mailla on jo varma paikka reilun vuoden päästä pelattaviin EM-kisoihin. Ainoana Elverumin pelaajana Norjan maajoukkueeseen mahtunut pelinrakentaja Magnus Frederiksen antoi vahvan näytön osaamisestaan varsinkin vierasottelussa Espanjaa vastaan, kun Norja ottelun loppuhetkillä nousi taistelemaan voitosta. Voittoon saakka Frederiksenin neljä maalia eivät silti aivan riittäneet ja Espanja vei lopulta voiton lukemin 30-27. Toinen Elverumin maajoukkuetehtäviin osallistunut pelaaja oli islantilaislaituri Sigvaldi Bjorn Gudjonsson. Cocksia vierasottelussa viiden maalin edestä kurittanut Gudjonsson onnistui Kreikkaa vastaan maalinteossa kolmesti ja Turkkia vastaan yhden kerran.

Päävalmentaja Gintaras Savukynas lähtee luottavaisena lauantain otteluun.

– Maajoukkuetauon jälkeen kestää hiukan aikaa joukkueen päästä kiinni rutiineihin. Keskiviikon Suomen Cupin pelissä näimme kuitenkin hyvää, positiivista asennetta ja joukkuehenkeä.

– Joukkue vaikuttaa motivoituneelta, ja kaikki odottavat lauantain Mestareiden liigan ottelua ja taistelua voitosta. Olimme Elverumissa todella lähellä voittaa ja kotikentällä toivomme tietenkin vielä parempaa tulosta, Savukynas linjaa.

Ottelu Vantaan Energia Areenalla alkaa lauantaina kello 16.00.

Median edustajat voivat lähettää akkreditointipyyntönsä otteluun suoraan seuralle osoitteeseen: Viivi.Kuja-Kyyny@cocks.fi

RIIHIMÄEN COCKS

Lisätiedot: Puheenjohtaja Jari Viita, jari(at)viita.fi, +358 500 480 744