Miesten SM-liigan kärkijoukkueet Dicken ja Cocks kohtasivat keskiviikkoiltana Pirkkolan Palloilupyhätössä. Sarjaa johtava Cocks joutui antamaan rajusti tasoitusta vastustajalleen, kun pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi kokoonpanosta joutuivat jäämään sivuun myös maajoukkuepelaajat Nico Rönnberg ja Antti Valo. Kapealla materiaalilla operoinut Cocks olikin ottelussa pitkään pulassa, mutta osoitti ottelun toisella puoliskolla upeaa sitkeyttä ja periksiantamattomuutta ja vei lopulta ottelun nimiinsä vain kaksi sekuntia ennen loppusummerin sointia tehdyllä voittomaalilla.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kuitenkin huonointa Cocksia miesmuistiin. Liike oli heikkoa molemmissa päissä kenttää ja lukuisat tekniset virheet avasivat Dickenille jatkuvasti mahdollisuuksia juosta maaleja nopeilla vastaiskuilla. Kotijoukkue eteni ensin 5-1 johtoon ja parin kavennusmaalin jälkeen painoi Cocksilaisten päitä maanrakoon entistä tiukemmin. Pahimmillaan Dickenin johto käväisi yhdeksässä maalissa tilanteessa 16-7, ja hallitseva Suomen mestari Cocks vaikutti totaaliselta vastaantulijalta terhakoiden isäntiensä hääriessä kentällä. Tahti kuitenkin muuttui jo hieman parempaan suuntaan ensimmäisen jakson viimeisten viiden minuutin aikana, jolloin Cocks pystyi kaventamaan eroa kolmella maalilla taukolukemiin 16-10.

Dicken2

Pieni rauhoittumistuokio teki Cocksille enemmän kuin hyvää. Joukkue saapui tauon jälkeen kentälle kuin uudesti syntyneenä ja ottelu sai yhtäkkiä ensimmäiseen jaksoon verrattuna täysin päinvastaisen luonteen. Virolaissentterit Marius Lepp ja Antti Rogenbaum käynnistivät kavennustalkoot yhdessä Jani Tuomisen kanssa ja jo muutaman minuutin jälkeen ero oli kaventunut kolmeen. Cocksin parantunut liike ja roimasti vähentyneet virheet tuottivat Dickenille pahoja vaikeuksia molemmissa päissä kenttää, eivätkä isännät päässeet enää nopeisiin hyökkäyksiin Cocksin päätettyä omat hyökkäyksensä entistä useammin onnistuneeseen maalintekoyritykseen. Jatkuvasti otteitaan kauden edetessä parantaneen Marius Leppin kahdella peräkkäisellä maalilla Cocks nousi tasatilanteeseen 18-18, kun ottelua oli pelattu 43 minuuttia.

Raju kirivaihe oli kuitenkin kuluttanut ohuen miehistön voimia ja tasoitusmaalin jälkeen oli lamaannusvaiheen vuoro. Dicken otti pelin uudelleen haltuunsa ja eteni ensin kahden ja hetken päästä jo neljän maalin johtoon. Pelikellossa oli enää alle kymmenen minuuttia aikaa jäljellä ja valtavan työmäärän rehkineen Cocks-miehistön eväät vaikuttivat syödyiltä. Näin ei kuitenkaan ollut. Kirivaihe vaihdettiin uudelleen silmään ja ero alkoi jälleen maali maalilta kutistua. Niko Leikaman ja Gheorghe Safroniin maalien jälkeen Kristo Voika nosti Cocksin jo maalin päähän, sitten tasoitti lukemat ja nosti kaksi minuuttia ennen loppua kolmannella peräkkäisellä maalillaan Cocksin johtoon ensimmäisen kerran ottelun avausminuutin jälkeen.

Dickenin Timmy Thorin tasoitusmaalin jälkeen ottelu huipentui viimeiselle peliminuutille. Ratkaisun avaimia tarjottiin Cocksille, joka pääsi juonimaan viimeistä hyökkäystään aikalisälle 15 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Kaj Kekin kuvio puri tällä kertaa erinomaisesti ja pallo saatiin pelattua viivalle Marius Leppille. Virolainen tälläsi pelivälineen verkkoon vain kaksi sekuntia ennen päätössummerin sointia ja Cocksin tahraton voittoputki SM-liigassa sai kuin saikin jatkoa tälläkin kertaa. Pisteet lähtivät Riihimäelle lukemin 25-26.

Cocksin maalintekijät: Kristo Voika 7, Gheorghe Safronii 5, Marius Lepp 5, Niko Leikama 3, Jani Tuominen 2, Antti Rogenbaum 1, Andrei Buciuman 1, Roni Syrjälä 1, Robin Sjöman 1

Dicken3LähiTapiola-tähdet:

*** Patrik Roslander, Dicken
** Joacim Broman, Dicken
* Kristo Voika, Cocks

SM-liiga viettää nyt Cocksin osalta viikon mittaista taukoa, mutta kiirettä joukkueella siitä huolimatta pitää. Aikaisin perjantaiaamuna joukkue lentää Norjaan, jossa Hummel Challenge-harjoitusturnauksessa odottaa kolme kovaa ottelua. Perjantai-iltana vastaan asettuu ruotsalainen Redbergslid IK ja lauantain otteluissa tanskalainen Ribe Esbjerg HH ja turnausta isännöivä ØIF Arendal. Matkassa mukana ovat myös Cocksin testimiehet Kirill Morozov ja Mikhail Krivchikov, joiden jatkosta tiedetään tarkemmin viikonlopun jälkeen.

Kuvat: FSC Media / AKa