Cocks Baltian liigan finaaliin

Cocks esitti huimaa kovuutta ja taistelutahtoa Põlvassa pelatussa Final4-turnauksen välieräottelussa ja kaatoi kivikovan SKA Minskin hurjien vaiheiden jälkeen 36-35. Tämä tarkoittaa sitä, että sunnuntain finaalissa klo 14:30 kohtaavat BHL:n hallitseva mestari Cocks ja tulokasseura ZTR Zaporozhye, kumpikin alkulohkojensa ykköseksi sijoittunut.

Ottelu Minskiä vastaan oli tasainen, mutta aivan ottelun alkuhetkiä lukuun ottamatta Cocks oli kokoajan kuskin paikalla.

”Saksan pelin jälkeen saatu hyvin kasattua ryhmä. Oltiin hetkittäin lähdössä karkuteillekin. Kaikki onnistuivat hyvin, mutta vastustajallakin oli nuorten EM- ja MM-kisapelaajia Valko-Venäjän maajoukkueesta. Eivät luovuttaneet helposti” kommentoi manageri Jari Viita Virosta käsin. Valmentaja Gintaras Savukynas suuntasi suoraan hotellihuoneeseensa tutkimaan huomista vastustajaa videolta.

Parhaimmillaan Cocksin johto oli ensimmäisen jakson puoliajalla viisikin maalia, mutta valkovenäläinen vastustaja hivuttautui  toisella puoliajalla jo maalinkin päähän. Minsk oli ottelun loppuhetkillä jo todella lähellä tasoitusmaaliakin ylivoimapelissä viimeisillä sekunneilla, mutta upeasti torjunut Kirill Morozov esitti ottelun viimeisessä laukauksessa komean torjunnan ja keltapaitaiset pääsivät tuulettamaan voittoa.

”Nämä molemmat vastustajat, niin SKA kuin huomenna finaalissa vastaan tuleva ZTR Zaporozhye ovat ihan EHF-tasoisia joukkueita ja tällaisissa peleissa on Cocksilla ilo olla mukana” Jari Viita analysoi.

Cocksin maalikunkku oli lauantaina Teemu Tamminen joka tykitti 14 maalia. Nico Rönnberg ja Andrei Novoselov säestivät kumpikin kuudella osumalla.

Huomenna Baltian liigan finaali Põlvasta suorana lähetyksenä www.baltichandball.net