Baltian mestaruus kolmatta kertaa Cocksille

Baltian liigan kausi 2017/2018 on ohi, ja Cocks palasi Viron Põlvasta pokaalin kanssa kotiin. Baltian mestarin titteli tulee Riihimäelle ja Suomeen nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Itse asiassa Cocks ei ole hävinnyt 2015/2016 finaalipelien jälkeen Baltian liigassa yhtään ottelua: nyt on takana pyöreät 40 voittoa putkeen. Hieno saavutus koko joukkueelta!

Cocks voitti ensin semifinaalissa lauantaina valkovenäläisen SKA Minskin 27-25, ja sunnuntaina finaalissa virolaisen Põlva Servitin 26-23. Pronssiottelun voitti SKA Minsk. Ukrainalainen ZTR Zaporozhye jäi neljänneksi.

Semifinaali oli trilleri viime minuuteille saakka

Näin kirjoitti Aamuposti lauantain semifinaalista SKA Minskia vastaan:
”Cocks tienasi lauantai-iltana finaalipaikan voittamalla äärimmäisen tiukassa välierässä valkovenäläisen SKA Minskin maalein 27-25. Nico Rönnbergin tarkkuus oli jälleen aivan huippuluokkaa ja miehen 13 maalia siivittivät riihimäkeläiset loppuotteluun. Tauolla peli oli Cocksin tappioksi 13-14.”

”Cocks oli koko ensimmäisen jakson selkeä takaa-ajaja, eikä ollut löytää aukkoja Minskin puolustuksesta. Pahimmillaan eroa oli jo neljä maalia, kun Cocks-maalissa Giedrius Morkunaskaan ei saanut otetta vastustajan heittoihin. Toisessa päässä puolestaan Viachaslau Saldatsenka lannisti cocksilaiset kerta toisensa jälkeen.”

”Cocks sai tehdä todella paljon töitä jokaisen maalin eteen, mutta ei lopettanut yrittämistä. Se palkittiin, kun joukkue nousi tauolle aivan Minskin kantaan. Rönnbergin rankkarilla se pääsi hetkeksi rinnallekin, mutta vastustaja pääsi Cocksin virheestä kuittaamaan taukojohdon.”

”Toisella jaksolla Cocks väänsi tasoihin ja lopulta alivoimalla Rönnbergin heitoilla ohi. Parin maalin johto säilyi aina loppuhetkille, kunnes Minsk nousi 25-25:een. Tämän jälkeen Cocks otti vielä aikalisän. Sormimurtumasta toipunut Viktor Kovalenko tuli loppuminuuteiksi kehiin ja Rönnberg mätti voittoon tarvittavat osumat. Morkunas paransi toisella jaksolla selvästi ja Vitalii Shitsko kävi torjumassa ottelussa kaksi rankkaria.”

”Cocks kärsi runsaista jäähyistä, joista osa ei näyttänyt aivan jäähynarvoisilta tilanteilta. Cocks: Rönnberg 13 maalia, Teemu Tamminen 4, Yury Lukyanchuk 3, Aliaksandr Bachko ja Davor Basaric 2, Aliaksandr Patsykailik, Roni Syrjälä, Bojan Zupanjac 1.”

Aamupostin artikkeli täällä.
Aamupostin artikkeli finaalista täällä. (tilaajille)

Cocks nousi finaalissa neljän maalin tappiosta voittoon

Baltichandball.net summasi finaalin näin:

”Finaalipeli alkoi tyypillisesti: molemmat joukkueet vaikuttivat hieman hermostuneilta ja ensimmäisiä maaleja saatiin odottaa pitkään. Tähän oli osasyynä molempien joukkueiden loistava puolustustyö, Servitin maalia vartioinut Eston Varusk teki ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana viisi hienoa torjuntaa.”

”Davor Basaric onnistui ensimmäisenä maalinteossa, kun peliä oli kulunut 3:41. Serviti puolestaan avasi maalitilin kolme minuuttia myöhemmin. Serviti asettui 3-4 johtoon 13 minuutin kohdalla, mutta Cocks nosti pelin tempoa ja Vitalii Shitsko torjui Cocksin maalilla upeasti. Näin Cocks pääsi jopa 8-5 johtoasemaan.”

”Serviti käytti aikalisän hyvin, ja tasoitti pian 8-8. Yury Lukyanchuk onnistui, mutta Serviti onnistui kolmesti ja otti johdon 9-11. Juuri ennen pillin vihellystä ensimmäisen puoliajan päättymiseksi Cocksin Bojan Zupanjac sai kyseenalaisen suoran punaisen kortin. Tauolle mennessä isäntäjoukkue johti niukasti 10-11.”

”Tauolta palatessa Nico Rönnberg upotti rankkarin, mutta Servitin Carl-Eric Uibo kuittasi kahdella maalilla. Serviti otti pelin haltuun, ja 37 minuutilla tilanne oli 13-16. Kahdeksan minuuttia myöhemmin jo 17-21: jo neljän maalin ero Cocksiin.” 

”Viimeinen vartti oli kuitenkin Cocksin. Servitin peli näytti väsyneeltä, ja hyökkäykset laimeammilta. Kun peliaikaa oli jäljellä 11 minuuttia, tilanne oli 22-19,  oli Teemu Tammisen vuoro olla pelin sankari. Tammisen kolme peräkkäistä maalia katkaisivat Servitin selän ja lopulta Cocks otti ansaitun voiton 26-23.”

Turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Cocksin Aliaksandr Bachko.

Baltian mestaruuden jälkeen Cocksilla on yksi pokaali vielä mielessä: Suomen mestaruus kymmenettä kertaa. Sen tavoittelu jatkuu keskiviikkona klo 19 Urheilutalolla, kun välierät starttaavat GrIFK:ta vastaan.

Baltic Handball League news in english here.

(Kuvat: Helin Potter/ BHL)