Baltian liigassa kaksi tärkeää kotiottelua

Kovassa otteluruuhkassa etenevän Riihimäen Cocksin seuraava haaste on viikonlopun kaksi Baltian liigan kotiottelua. Kaksi ottelua muita lohkonsa joukkueita vähemmän pelanneen Cocksin vieraaksi Riihimäelle saapuvat lohkokärki Põlva Serviti ja lohkokolmonen Tenax Dobele. Viikonloppuna jaossa olevat pisteet maistuisivat paremmin kuin hyvin kaikille joukkueille, sillä lohkon kärkisijat ratkotaan varmuudella kyseisen kolmikon kesken.

Mikäli Cocks voittaa molemmat viikonlopun ottelunsa, varmistaa se lohko B:n ykköspaikan jo ennen kahta viimeistä otteluaan ja välttää suurella todennäköisyydellä kohtaamasta seuraavassa vaiheessa lohko A:n huippujoukkueita ZTR Zaporozhyea tai SKA Minskiä. Lohkovoiton varmistaminen jo tässä vaiheessa olisi Cocksille arvokas asia jo siinäkin mielessä, että viimeisen BHL-viikonloppunsa se pelaa Liettuassa EHF Cupin pyöriessä täydellä vauhdilla ympäröivinä viikonloppuina. Kahdesta viimeisestä ottelusta ei siis välttämättä ole Cocksille luvassa lainkaan helppoja.

Varsinkin lauantain ottelulla Põlva Servitiä vastaan on lohkovoiton kannalta suuri merkitys. Mikäli Cocks voittaa ottelun, on se jo hyvin lähellä lohkovoittoa vaikkei sunnuntaina voittaisikaan. Mikäli taas Serviti onnistuu voiton viemään, jää tilanne vielä hyvin avoinaiseksi ja viimeiseen runkosarjaviikonloppuun isot panokset.

Lohkojen tilanteet: http://www.baltichandball.net/standings

 

La 4.2. klo 16:00 Cocks – Põlva Serviti

Su 5.2. klo 16:00 Cocks – Tenax Dobele