Baltian liigassa hankala reissuviikonloppu

Puhtaalla pelillä Baltian liigan lohkoaan johtava Riihimäen Cocks matkaa viikonloppuna Latviaan ja Liettuaan. Lauantaina Cocks kohtaa Latvian pääsarjaa johtavan Tenax Dobelen ja sunnuntaina Liettuan liigassa kolmantena olevan Granitas Kaunasin. Kaikki kome joukkuetta ovat jo varmistaneet paikkansa lohko B:n neljän parhaan joukossa ja BHL:n puolivälierissä. Myös Põlva Serviti on jo varmistanut jatkopaikkansa. Joukkueiden keskinäiset sijoitukset sarjataulukossa saattavat sen sijaan vielä elää. Lohkokärki Cocksin kannalta tärkeintä on se, että lohko A:ta johtavan SKA Minskin kohtaaminen puolivälierissä on jo käytännössä pystytty välttämään.

Marraskuun puolivälissä Cocks kohtasi molemmat viikonlopun vastustajansa kotiotteluissaan Kehrassa ja poistui molemmissa peleissä areenalta voittajana. Tenax Dobele kukistui ensin maalein 28-23 (14-10) ja seuraavana päivänä Granitas Kaunas sai todeta Cocksin paremmakseen lukemin 31-25 (13-11).

Vaikka Cocksia voidaan tälläkin kertaa pitää ennakkosuosikkina molemmissa otteluissaan, on tilanne nyt kuitenkin toinen. Vierasjoukkueiden pitkä matkustaminen antaa Baltian liigassa aina ison edun kotijoukkueille ja molemmat vastaan asettuvat joukkueet osoittivat olevansa hyvässä iskussa jo kaksi viikkoa sitten, kun ne kukistivat molemmat lohko B:n hännillä majailevat valko-venäläisjoukkueet ja varmistivat jatkopaikkansa.

Suurinta harmia Cocksille aiheuttaa kuitenkin edelleen lukuisista loukkaantumisista johtuva hankala takamiestilanne. Toistaiseksi joukkueen alkuvuosi on sujunut vähilläkin pelaajilla varsin mukavasti, mutta loputtomiin ei näin kapealla ryhmällä pystytä menestyksekkäästi operoimaan.

BHL:n viikonlopun ennakkopaketti: http://www.baltichandball.net/news/pressure-and-excitement-rising-in-bhl

Tenax Dobele – Cocks la 6.2. klo 17:00

Granitas Kaunas  – Cocks su 7.2. klo 14:00