Baltian liigan kotipelissä vastassa HC Kehra

Cocks kohtaa tänään sunnuntaina Riihimäen Urheilutalolla klo 15 Baltian Liigassa HC Kehra/Horizon Pulp&Paper -joukkueen. Viisi viikkoa sitten joukkueet kohtasivat Baltian liigan avausottelussa, jossa Cocks taisteli itselleen voiton 29-20.

Tilanne Cocksin A-lohkossa on tasaväkinen, sillä neljä joukkuetta on pelannut kaksi ottelua voittaen toisen ja häviten toisen. Näin ollen Cocks, Dragunas Klaipeda, VHC Šviesa Vilnius, Viljandi HC ja ZRHK Tenax Dobele ovat kahdessa pisteessä. Ainoastaan Kehra on ilman pisteitä. Pelatut ottelut ja tulokset löydät täältä: Kalenteri/tulokset

Kehralla on takanaan tiukka peli keskiviikkona kotimaansa liigassa. He saapuvat Suomeen myös ilman ykkösmaalivahtiaan Mikola Naumia ja pelinrakentaja Uku-Tanel Laastia, joka loukkasi nilkkansa edellisessä kohtaamisessa Cocksin kanssa.

– On meille kunnia saada pelata Cocksin kaltaista vahvaa joukkuetta vastaan, valmentaja Kaupo Liiva kertoo Baltian Liigan tiedotteessa.
– Heillä on hyvin kokenut ja fyysisesti taitava joukkue. He pystyvät tuomaan penkiltäkin hyviä pelaajia kentälle, mitä taas me emme valitettavasti pysty tekemään. Mutta ottelu on hyvä testi nuorille pelaajillemme ja me aiomme taistella!

Cocksilla on puolestaan vielä tuoreessa muistissa upea ottelu EHF Cupissa Achilles Bocholtia vastaan viikko sitten. Tiistaina pelattu Suomen Cupin välieräottelu HIFK:ä vastaan oli helppo voitto.
Roni Syrjälä ja Yury Lukyanchuk ovat palanneet loukkaantumisten jälkeen pelivahvuuteen, kun taas Andrei Novoselov on vielä pitkään poissa oikealta laidalta.

EHF Cupin ottelussa Novoselovia paikkasi loistavasti Cocksin uusin pelaaja, serbialainen Bojan Zupanjac. Kokenut Zupanjac pelaa normaalisti vasemmalla laidalla.
– Olen kotiutunut joukkueeseen todella hyvin, Zupanjac kertoi perjantain harjoituksissa.
– Suomalaiset pelaajat ovat olleet todella avuliaita kaikissa käytännön asioissakin, ja tietenkin toinen serbialainen pelaajamme Davor Basaric on auttanut.

Zupanjac saapui Suomeen Spartak Vojput -joukkueesta ja hänellä on sopimus kauden loppuun.
– Cocks on erittäin hyvä ja vahva joukkue, ja voisin kuvitella voivani jäädä pidemmäksikin aikaa.
– Sää on hieman kylmempi kuin kotimaassani, mutta se ei haittaa, hän naurahtaa.

Mies on muuttanut Riihimäkeen vaimonsa kanssa. Molemmat ovat juuri saaneet valmiiksi liikunta-alan opintonsa. Käsipallo on kuitenkin ollut 34-vuotiaan Zupanjacin päätoiminen ammatti jo pitkään.
– Aloitin käsipallon pelaamisen kotikaupungissani, kun olin kaksitoistavuotias. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen allekirjoitin 12 vuotta sitten.
– On hienoa olla nyt täällä, ja viime lauantainen peli Achilles Bocholtia vastaan oli aivan upea. Tunnelma hallissa oli todella hyvä, ja fanit hienosti mukana, Zupanjac kiittelee ja toivoo samanlaista kannustusta tänäänkin.

Cocks- HC Kehra
Urheilutalo klo 15