Cocks+baltian+liiga+19.9-1

 

Cocksin edustusjoukkueen kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna Riihimäen Urheilutalolla, kun Baltian liiga starttaa kahdella kotiottelulla.

Baltian liigan suurin uudistus alkavalle kaudelle on niin sanotun haastajasarjan käynnistyminen. Nyt yhteensä kaksitoista joukkuetta mittelee paremmuudestaan kahdessa kuuden joukkueen sarjassa. Ykkösliigassa ovat Cocksin lisäksi mukana tutut virolaisjoukkueet Põlva Serviti ja HC Kehra, paluun sarjaan tekevä liettualainen VHC Sviesa sekä valkovenäläiset SKA Minsk ja HC Meshkov Brest 2. Alunperin mukaan ilmoittautunut ukrainalainen ZNTU Zaporozhye jättäytyi viime hetkillä sarjasta pois, joten otteluohjelmaankin tuli vielä äskettäin suuria muutoksia.

Lauantaina Riihimäelle saapuu Baltian liigan ja Viron pääsarjan viime kauden hopeajoukkue Põlva Serviti. Menestykseen tottunut joukkue starttaa uuteen kauteen aiempaa nuoremmalla pelaajistolla, mutta päävalmentajana jatkavalla Kalmer Mustingilla on yleensä ollut tapana saada joukkueestaan kaikki potentiaali esille. Joukkueen valmennus on muutenkin hyvissä käsissä, sillä apuvalmentaja Rein Suvi nimitettiin vastikään Viron miesten maajoukkueen päävalmentajaksi. Põlva tunnetaan hyvänä kotijoukkueena, mutta Riihimäeltä joukkue on yleensä saanut lähteä kotimatkalle tyhjin käsin.

Sunnuntain vastustaja vilnalainen VHC Sviesa palaa Baltian liigaan kahden vuoden tauon jälkeen. Põlvan tapaan nuorella ryhmällä operoivan Sviesan viime kausi sujui mallikkaasti ja joukkue sijoittui maansa pääsarjassa toiseksi kestomenestyjä Dragunas Klaipedan jälkeen. Jostakin syystä Liettuan mestari Dragunas jättäytyi tällä kaudella Baltian haastajaliigaan, mutta onneksi hopeajoukkue Sviesalta löytyi kunnianhimoa lähteä mukaan pääsarjaan. Sviesan kotihalli oli aiemmilla kausilla Cocksille hankala paikka pelata, mutta eipä Riihimäeltäkään pisteitä koskaan Liettuaan kulkeutunut.

Baltian liigan ennakkopaketti