Baltian liiga käyntiin vieraspelillä Virossa

Kauden 2017/18 Baltian Liiga polkaistaan käyntiin huomenna lauantaina 16.9. Riihimäen Cocksille kausi on kymmenes perättäinen. Mukana on 12 joukkuetta Ukrainasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Valko-Venäjältä.  Cocks on kahden edellisen kauden mestari, ja viime kaudella joukkue voitti jokaisen ottelunsa.

Cocksin kapteeni Teemu Tamminen on ollut mukana Baltian Liigassa alusta lähtien. Parikymppisenä pelatusta ensimmäisestä kerrasta Tamminen ei paljoa muista,  mutta on selvää, että kymmenessä vuodessa Cocks on muuttunut paljon.
”Teemme joukkueessa työtä paljon ammattimaisemmin. Käytännössä se näkyy treenimäärän lisääntymisessä ja tavassa treenata”, Tamminen kehuu nykyistä linjaa.
”Jos ennen koko joukkue harjoitteli samalla tavalla, nyt seurataan jokaisen kehitystä ja treenataan pelaajakohtaisemmin. Tsekkaamme myös vastustajien pelejä videoilta enemmän.” 
”Baltian Liiga on tasoltaan selvästi kovempi kuin SM-liiga, ja odotan että pääsemme pelaamaan selkeästi kovempaa, vaikka pitkät bussimatkat onkin haasteellisia”, Tamminen sanoo.

Mestaruuspokaali pidetään Riihimäellä

Lauantaina Virossa vastaan asettuu virolainen HC Kehra. Virolaisia joukkueita on tällä kaudella mukana neljä, kun uutena mukaan tulee HC Tallinn. Käytännössä HC Kehra ja Põlva Serviti ovat hallinneet Viron Meistriliigaa 1990-luvulta lähtien. Kehra on 11-kertainen mestari,  mutta Põlva Serviti on vienyt pidemmän korren kahtena edellisenä kautena. Virolaisen käsipallon taso on nousussa, mistä kertoo paljon maan nousu EHF:n ranking-listalla kuusi sijaa sijalle 28. Suomi on sijalla 21.

HC Kehra tavoittelee neljän parhaan joukkoon. Millainen vastustaja se on?
”Kehra on tuttu joukkue, ja mukana pelaa myös vanha cocksilainen Antti Rogenbaum.  Kehrassa on hyvä halli, ja hyvä fiilis. Joukkue on aina ollut kotona hyvä vastus”, Tamminen toteaa.
”Ei yhteenkään peliin voi lähteä takki auki. Toki Kehraan verrattuna Cocksilla on katse vähän pidemmällä Eurooppa-peleissä ja se näkyy joukkueiden kokoonpanossa.”

Tuore kapteeni kehuu varauksetta joukkueensa yhteishenkeä.
”Toki kielimuuri on joskus haaste, mutta kentällä meillä on selvät sävelet. Uskoisin, että jokainen pystyy olemaan oma itsensä hyviä ja huonoina päivinä. Onneksi hyviä on enemmän”, Tamminen naurahtaa.

Kapteenin nauha on tuonut Tammiselle paljon vastuuta.
”Kapteeni ei ole pelkkä tsemppari, vaan ainakin tässä joukkueessa myös käytännön vastuussa monessa. Omaa rooliaan saa miettiä paljon enemmän niin treeneihin kuin peleihin mennessä. Onneksi on hyvä varakapteeni Nico Rönnberg, ja hyvä valmentaja, jonka kanssa mistä tahansa voi jutella.”

Iskulausetta Tammisen ei tarvitse kauaa miettiä:
”Nice and easy, sillä mennään.”

HC Kehra – Cocks Riihimäki lauantaina 16.9. klo 14. Seuraa Cocksia facebookissa ja instagramissa!

Baltian liigan kotiottelut Riihimäen Urheilutalolla:
Sunnuntai 22.10. klo 16 Cocks – HC Kehra
Lauantai 9.12. klo 16 Cocks – Tenax Dobele
Sunnuntai 10.12. klo 16 Cocks – Viljandi HC
Lauantai 24.2. klo 16 Cocks – Dragunas Klaipeda
Sunnuntai 25.2. klo 16 Cocks – VHC Sviesa Vilnius


Baltic League kicks off

The 2017/18 Baltic League will kick off tomorrow, Saturday 16th September. Cocks is participating for the tenth time, and has won the previous two seasons. There are 12 teams from Ukraine, Estonia, Latvia, Lithuania and Belarus.

Cocks captain Teemu Tamminen has played with the team every time in the Baltic League.  He sees it clearly that in ten years Cocks has changed a lot.

”We’re training much more professionally. We’ve increased the number of training sessions and changed the way we work”, Tamminen commends the current line.
  ”If before the whole team trained the same way, we are now tracking everyone’s development and training more on a player-specific basis. We also go through opponents’ games from the videos more.”
”Baltic League is clearly much harder than the Finnish League, and I expect we get to play harder. The long bus trips make game days challenging”, he says.

Going to keep the trophy in Finland

The game on Saturday is against Estonian HC Kehra. This season there are four Estonian teams in the Baltic League, as HC Tallinn joins in. HC Kehra and Põlva Serviti have championed the Estonian Meistriliiga since the 1990s. HC Kehra is an 11-fold champion, but Põlva Serviti has won last two seasons. The level of Estonian handball is on the rise: in the EHF rankings they’ve risen six places to rank 28. Finland is ranked 21st.

HC Kehra is aiming to the final four. What kind of team i it?
”Kehra is familiar to us. One of their players, Antti Rogenbaum, used to play in Cocks. They have a good hall and good supporters. The team has always played well at home games”, says Tamminen.
”None of the games in Baltic League will be easy to win, we need to work for them.”

The new captain praises his team’s game spirit.
”Sure, the language barrier is sometimes a challenge, but we have it well together in the games. I think everyone is able to be themselves both in good and bad days. Fortunately, there are more good ones”, Tamminen laughs.

Captain’s ribbon has brought new responsibilities to Tamminen.
”The captain is not there only to lift the team spirit, but also has practical responsibilities. I need to think of my role a lot more, both in workouts and games. Fortunately, I have a good second captain Nico Rönnberg, and a good coach with whom anybody can talk.”

When asking of a team slogan, Tamminen reveals it quickly:

”Nice and easy, that’s the way we play, nice and easy.”