Andreas Rönnbergin tähdittämä BK-46 haastaa Cocksin

Keskiviikkona Cocks saa Riihimäen Urheilutalolle vieraakseen yhden syyskierroksen mielenkiintoisimmista vastustajista. Karjaan BK-46 oli kesän muuten kovin hiljaisilla siirtomarkkinoilla aktiivisimmasta päästä ja hankki riveihinsä kolme erinomaista vahvistusta. Nimekkäin uusista pelaajista on Cocksista paluun kotikonnuilleen tehnyt Andreas Rönnberg, jonka kokeneille harteille on kasattu raitapaidoissa kovat odotukset. Toinen kovan luokan paluumuuttaja on Norjasta takaisin Karjaalle muuttanut Oscar Kihlstedt, jolta on myös lupa odottaa vahvaa panosta. Kokoa ja kokemusta joukkueen rosteriin tuo myös Dickenistä siirtynyt viivapelaaja Ben Weber.

Ensimmäisissä liigapeleissään BK-46 on vastannut hyvin huutoon ja pelannut kaksi hyvää ottelua. Avausottelusta sarjanousija Pargas IF:ää vastaan ei vielä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä auttanut tehdä, mutta tuloksena oli kuitenkin puhdas kymmenen maalin vierasvoitto lukemin 25-35. Toisessa ottelussaan Dickeniä vastaan BK laitettiin jo kunnon koetukselle ja pitkään näytti siltä että joukkue selviytyy tästäkin haasteesta erinomaisin paperein. Aivan loppuun asti joukkueen liito ei kuitenkaan kestänyt ja viime kauden pronssijoukkue Dicken tasoitti loppuluvuiksi 25-25 aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. Kolmen pisteensä turvin BK-46 miehittää SM-liigan jaettua kolmatta sijaa kahden pelikierroksen jälkeen.

Ensimmäisissä otteluissa BK:n maaliahneimpana pelaajana on kunnostautunut Oscar Kihlstedt, joka on kolmellatoista tehdyllä maalillaan koko sarjan maalitilastossa jaetulla toisella sijalla. Samaan maalimäärään on yltänyt myös Cocksin tuttu tehopelaaja Teemu Tamminen. Myös joukkueiden toiseksi tehokkaimmat pelaajat ovat osuneet yhtä monta kertaa. Sekä Cocksin Nico Rönnbergillä että BK:n Ben Weberillä on kasassa yksitoista osumaa.

Keskiviikon ottelua isännöivä Cocks on aloittanut liigakautensa vahvasti. Kotiottelussa paikallisvastustaja Dynamoa vastaan Cocks oli odotetusti useaa luokkaa vastustajaansa parempi ja lähes samat sanat sopivat myös toiseen liigaotteluun HIFK:n vieraana. Kahden pelatun kierroksen jälkeen Cocks johtaa sarjaa puhtaalla pelillä maalieron ollessa 26 osumaa plussan puolella.

cocks-bk-46-1