Aliaksandr Tsitou Cocksiin

Valko-Venäjän maajoukkuesentteri Aliaksandr Tsitou siirtyy Riihimäen Cocksin riveihin. Lokakuussa 30 vuotta täyttävän Tsitoun sopimus Cocksin kanssa kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Tsitou on kuulunut Valko-Venäjän maajoukkueryhmään jo vuosien ajan ja ollut mukana useissa arvokilpailuissa, viimeksi tammikuussa Puolassa järjestetyissä EM-kisoissa. Kokenut viivapelaaja omaa vankkaa kansainvälistä kokemusta myös seurajoukkuetasolla. Hän on pelannut Mestareiden liigan lohkovaiheessa Dinamo Minskin ja HC Motor Zaporozhyen kanssa, sekä voittanut Challenge Cupin SKA Minskin riveissä.

Riihimäellä Tsitou muistetaan parhaiten keväältä 2013, jolloin hän kävi SKA:n paidassa voittamassa Baltian liigan Urheilutalolla pelatussa Final4-turnauksessa. Cocksia vastaan pelatussa finaalissa Tsitou iski neljä maalia.

Cocksin uusi päävalmentaja Gintaras Savukynas on erittäin tyytyväinen saadessaan kokeneen pelimiehen joukkueeseensa.

”Aliaksandr Tsitou on käsipallomaailmalle tuttu nimi. Hän on ollut vuosien ajan Valko-Venäjän maajoukkuepelaaja ja osallistunut niin MM- kuin EM-kisoihinkin. Mestareiden liigaa hän on pelannut Dinamo Minskin ja Motor Zaporozhyen riveissä, joten saamme joukkueeseen kokemusta aivan huipulta. Aliaksandrin sopimuksen myötä saamme vahvistusta viivapelaajaosastoomme, jossa ovat ennestään Robin Sjöman ja Yury Lukyanchuk. Uskon, että hänen valtavasta kokemuksestaan on suuri apu tulevien kausien tavoitteidemme saavuttamisessa.”

EHF pelaajaprofiili: http://www.eurohandball.com/ec/cl/men/2014-15/player/517792/AliaksandrTsitou

Nimi: Aliaksandr Tsitou

Pelipaikka: Viivapelaaja

Syntymäaika: 28.10.1986

Pituus: 193 cm

Paino: 105 kg

Kuva: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy