Seuraava otteluGrand Besançon Doubs Handball vs Cocks/17.8.2022/CSI Sélestat

ÅIFK vastassa runkosarjan päätösottelussa

 

Vielä viimeiset ottelut ovat jäljellä, ennen kuin loputkin SM-liigan runkosarjasijoitukset on saatu selville. Cocks saa viimeisellä kierroksella Riihimäellä vastaansa ÅIFK:n Turusta. Mikäli turkulaiset onnistuisivat Cocksille kauden toisen tappion tai tasapelin aiheuttamaan, varmistaisi joukkue sarjan seitsemännen sijan ja saisi puolivälierissä vastaansa kakkossijan jo aiemmin varmistaneen Dickenin. Tällöin Cocks saisi vastaansa Siuntion. Cocksin viedessä ottelusta voiton on pallo Siuntiolla, joka voitolla liigakarsintoihin joutuvasta Akilleksesta nousisi ÅIFK:n ohitse ja Cocks ja ÅIFK kohtaisivat toisensa uudelleen heti puolivälierissä.

Surkean alkukauden pelannut ÅIFK on kauden vanhetessa onnistunut ajoittain esittämään varsin kelvollisiakin otteita. Edellisellä kierroksella se kukisti runkosarjan viidenneksi sijoittuvan Atlaksen yhdellä maalilla lukemin 34-33. Pirteämpien otteiden vastapainoksi se on hävinnyt kaksi kertaa ainoalle sarjassa takanaan majailevalle joukkueelle Akillekselle, eikä pelaaminen kaikissa muissakaan otteluissa ole välttämättä silmiä hivellyt. Nuoren ranskalaisvalmentaja Thomas Hivertin tyyli ei ole ollut kaikkien pelaajien mieleen ja virolaisvasuri Sten Toomla siirtyikin kesken kauden takaisin Viroon Kehran riveihin. ÅIFK:n selkeäksi ykköspelaajaksi on kauden kuluessa noussut toinen virolainen Olev Eensalu, joka miehittää liigan maalintekijätilaston kolmatta sijaa. Myös jo useamman vuoden ajan turkulaisten tukipilareihin kuulunut Andreas Nyström on onnistunut parantamaan otteitaan. ÅIFK:n kolmas tärkeä pelaaja on kokenut maalivahti Ville Nordqvist, jolta joukkue kaipaa huippuotteita menestystä saavuttaakseen.

Cocks sai edellisessä ottelussa Akillesta vastaan hyviä uutisia, kun pitkään loukkaantuneina olleet Kristian Jansson ja Niko Leikama palasivat takaisin kentän puolelle. Lisää leveyttä pelaajarinkiin todella kaivataankin, sillä Riihimäellä pelattava Baltian liigan Final4-turnaus osuu keskelle SM-liigan puolivälieräsarjaa, ja osa pelaajista varmasti kaipaa pieniä lepohetkiäkin aika-ajoin.