Cocksille kaksi tappiota CL-karsinnoissa

Cocks ei onnistunut ottamaan voittoa tämänvuotisissa Champions Liigan karsinnoissa. Lauantaina portugalilainen Sporting CP kellisti riihimäkeläiset 31-27 ja sunnuntain sijoitusottelussa isäntäjoukkue Tatran Presov oli parempi 27-30. Cocks antoi molemmille vastustajille miehekkään vastuksen, mutta lukuisiin virheisiin sortunut joukkue jäi kuitenkin lopulta tappiolle.

Joukkueen paras maalintekijä molemmissa otteluissa oli Nico Rönnberg, joka teki Sportingia vastaan 9 maalia ja Tatrania vastaan 5.

”Onhan tässä osa seurausta siitä, kun päätettiin maaliskuussa nuorentaa joukkuetta maaliskuussa.. Arveltiinkin, että ei välttämättä ihan yhtä hyvin pärjätä, kun hankimme 90-luvun puolivälillä syntyneitä pelaajia. Nuorille pelaajille sattui aika paljon teknisiä virheitä joista vastustaja rankaisi armotta.” manageri Jari Viita kertoi Presovista.

Cocks oli molemmissa otteluissa lähes koko 60 minuutin ajan takaa-ajajan asemassa ja vastustaja sinnitteli edellä. Missään vaiheessa Cocks ei kuitenkaan osoittanut luovuttamisen merkkejä.

”Se on kuitenkin kiva huomata, että joukkue taistelee eikä luovuta missään vaiheessa. Nytkin oltiin pahimmillaan seitsemän maalia tappiolla, mutta taistelu jatkui.” Viita jatkoi.

Harjoituskauden jälkeen Cocks laitettiin heti kovimpaan paikkaan, kun Champions Liigan paikka ratkaistiin karsinnoissa. Parin kuukauden harjoituskauden päättyminen tähän turnaukseen onkin selkeästi ensimmäinen piste tarkastella tehtyä myös taakse päin.

”Harjoitusohjelma oli hyvin laadittu minusta. Meillä oli kovia pelejä, kun pelasimme Põlvaa vastaan, kävimme Valko-Venäjällä turnauksessa ja isännöimme Göztepeä Riihimäellä. Meillä oli vitsauksena pienet loukkaantumiset, joiden takia emme ole päässeet ehkä harjoittelemaan yhdessä ja sekin johti ehkä niihin teknisiin virheisiin. Onnistunut harjoitusjakso, jolle ei nyt tullut palkintoa. Eteenpäin pyritään nyt siis kovemman kautta, toiselta karsintakierrokselta.” manageri Viita analysoi.

 

Cocksin kansainvälinen kausi jatkuu tappioiden myötä EHF Cupin toisella karsintakierrokselta. Ottelut pelataan lokakuussa otteluparin VSRK Partizan 1949 Tivat (Montenegro) -Achilles Bocholt (Belgia) voittajaa vastaan. Bocholt voitti ensimmäisen osaottelun 19 maalilla ja toinen pelataan sunnuntai-iltana.