Cocks ja HC West olivat erikoisen tilanteen edessä sunnuntaiaamuna. Edessä odotti tavallinen SM-liigaottelu kahden tutun joukkueen kesken, mutta olosuhteet olivat tällä kertaa kaikkea muuta kuin tavanomaiset. Palloilun Superviikonloppu keräsi viisi eri sisäpalloilulajia pelaamaan samaan halliin Tampereelle ja käsipallo-ottelun ajankohdaksi oli valikoitunut sunnuntaiaamu ja klo 11:00!

Aikainen alkamisaika ei ollut joukkueiden hyökkäysintoa latistanut. Palloa vietiin alusta lähtien päästä päähän kovalla vauhdilla ja maaliverkot saivat kyytiä niin Cocksin Yevgen Umovistin kuin Westin Stefan Thilmaninkin selän takana tiuhaan tahtiin. Runsasta maalintekoa edesauttoi molempien joukkueiden vielä unessa ollut puolustus- ja maalivahtipeli. Ottelun ensimmäinen puolisko pelattiin läpi erittäin tasaisissa merkeissä Westin pidettyä useammin johtopaikkaa itsellään ja päästyä lopulta tauon viettoon maalin johdossa lukemissa 16-17. Hyökkäyspäissä molemmista joukkueista nousi yksi pelaaja muiden yläpuolelle. Cocksin riveistä Andreas Rönnberg oli tuttuun tapaansa jatkuvasti vaarallinen ja käytti Westin puolustuksen uinahduksia surutta hyödykseen. Rönnbergin ensimmäisen jakson saldona 6 tehtyä maalia. Westin puolelta Sami Silfver oli kovassa iskussa. Cocksin puolustuksesta löytyi liian helposti tilaa ja Silfverin painavat heitot upposivat viiden maalin arvoisesti Cocksin maalipuiden väliin.

Tampere2

 

Toisella jaksolla Cocks päätti pistää hurlumhei-palloilulle stopin. Puolustusmuotoa muutettiin korkeammaksi ja aggressiivisemmaksi ja vähitellen Westin hyökkäyskuviot alkoivat tylsyä. Myös maalilla pelannut Marius Aleksejev onnistui hyvin, eikä liian helppoja palloja enää maaliin saakka löytänyt. Todellinen ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä. Viimeisen vartin alkaessa West rimpuili vielä mukana kahden maalin päässä Cocksista, mutta nyt joukkueen eväät alkoivat olla syöty. Väsähtänyt vierasjoukkue pystyi maalintekoon enää kolme kertaa, kun Cocks taas lasketteli menemään entiseen malliin ottelun loppuun saakka. Ero repesi lopulta yhdeksän maalin suuruiseksi ja loppulukemiksi Tampereen aamupäivässä kirjattiin Cocksin voittoluvut 36-27.

Ottelun parhaasta pelaajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Andreas Rönnberg pääsee ottelu ottelulta parempaan iskuun, nyt saldona 11 tehtyä maalia ja ansaitut kolme tähteä. Kahdeksan komeaa maalia tykittänyt Sami Silfver oli Westin paras maalintekijä ja sai ansioistaan palkinnoksi kaksi tähteä. Yhdellä tähdellä palkitun Cocksin Vitalie Nenitan heittopeli oli myös vahvaa, moldovalainen maalasi molemmilla jaksoilla kolmesti.

Cocksin taival SM-liigassa jatkuu jo tulevana keskiviikkona, kun joukkue matkaa Myyrmäkeen mittaamaan Atlas Vantaan taidot. Kovin odotuksin kauteen lähteneen Atlaksen aloitus lähenteli ensimmäisten otteluiden jälkeen jo katastrofia, mutta kolme viimeistä ottelua ovat jo tuoneet suurinumeroiset voitot sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Nyt Atlaksen iskukyky pannaan kuitenkin todelliseen koetukseen, kun puhtaalla pelillä jatkava Cocks saapuu vierailulle. Ottelu alkaa Myyrmäen Urheilutalolla klo 19:00.

Cocksin maalintekijät:

Andreas Rönnberg 11, Nico Rönnberg 6, Vitalie Nenita 6, Antti Valo 4, Teemu Tamminen 3, Robin Sjöman 3, Gheorghe Safronii 2, Antti Rogenbaum 1

Katso ottelu YLE Areenasta

Kuvat: Tomi Hänninen / Yle Urheilu