Cocksin tiukka otteluputki saadaan päätökseen sunnuntaina, kun vielä kaksi tärkeää vierasottelua on ensin saatu pelattua. Lauantaina joukkue matkaa Pirkkolaan, jossa SM-liigan kärkikamppailua isännöi sarjakakkonen Dicken. Ottelun jälkeen matka jatkuu suoraan Länsi-Satamaan ja Suomenlahden eteläpuolelle Viroon, jossa sunnuntain ohjelmassa on tärkeä Baltian Liigan ottelu HC Kehraa vastaan.

SM-liigan kärkikolmikon Cocksin, Dickenin ja HC Westin voimasuhteita on mitattu heti kevätkauden alkajaisiksi todenteolla. Ensin yhteen iskivät West ja Dicken. Kauniaisten luolassa pelatusta ottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä, mutta vaisusti esiintynyt Dicken jäikin lopulta yllättävän selkeästi kotijoukkueen jalkoihin. Pisteet jäivät Kauniaisiin lukemin 30-21. Viikkoa myöhemmin Riihimäellä iskivät yhteen Cocks ja West. Joukkueiden edellisen kierroksen esitysten perusteella ottelusta sopi jälleen odottaa tasaista taistoa, mutta jo toistamiseen veikkaukset karahtivat useimmilla karille. Cocks oli kotihallissaan täysin omaa luokkaansa, eikä West pystynyt millään pelin osa-alueella haastamaan riihimäkeläisiä. Loppulukemiksi muodostui tylyt 32-14.

Kärkijoukkueiden välienselvittelyt saadaan päätökseen lauantaina Pirkkolassa, kun Dicken ja Cocks ottavat vielä mittaa toisistaan. Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat kovin erilaiset. Kotijoukkue Dickenillä on allaan huono ottelu Westiä vastaan. Ottelu pelattiin kuitenkin jo kaksi viikkoa sitten, joten joukkueella on ollut ainakin riittävästi aikaa analysoida virheensä ja harjoitella kuviot uuteen iskuun. Cocks sen sijaan on pelannut reilussa kahdessa viikossa kuusi ottelua ja viimeisten kahden ottelun perusteella joukkueen kunto on mitä parhain. Lauantain kärkikamppailun piti olla nähtävissä suorana lähetyksenä myös osoitteessa www.sportsground.fi, mutta tietoliikenneyhteysongelmien vuoksi ottelu on katsottavissa vasta ottelupäivän iltana.

Lauantain ottelun jälkeen Cocks jatkaa matkaansa Viroon, jossa sunnuntai-iltapäivänä HC Kehra isännöi Baltian Liigan ottelua. Ottelussa jaossa olevat pisteet maistuisivat erittäin hyvin kummallekin joukkueelle, joten tiedossa on varmasti vauhdikas ja fyysinen ottelu.

Kotijoukkue Kehra on valahtanut Baltian Liigassa toiseksi viimeiselle sijalle, mutta joukkue on pelannut kilpakumppaneitaan vähemmän otteluita. Kehralla on kuitenkin Cocksin tavoin edessään vielä rankka kolmen ottelun Valko-Venäjän kierros ja lisäksi vaikea vierasottelu Dragunasta vastaan, joten jäljellä olevista kotiotteluista olisi lisäpisteitä ehdottomasti saatava. Kehra vahvisti miehistöään vielä tällä viikolla tehtyään sopimuksen serbialaisen takamiehen David Miloradovicin kanssa. Joukkue aikoo siis tosissaan taistella paikasta kevään FinalFour-turnaukseen ja pistää Põlvalle kampoihin Viron mestaruuskamppailussa.

Baltian Liigan kolmatta sijaa tiukasti hallussaan pitävä Cockskin tarvitsee vielä lisää pisteitä varmistaakseen paikkansa FinalFourissa. SKA Minsk sekoitti pakkaa edellisellä kierroksella myös kärjen osalta pelaamalla vierasottelunsa junioriryhmällä ja lahjoittamalla näin helpot pisteet Põlvalle. Tilanne on näin ollen täysin auki niin kärjen kuin keskikastinkin osalta ja joukkueiden järjestys sarjataulukossa saattaa muuttua vielä useaan kertaan.

Cocksilla on viikonlopun jälkeen peräti puolentoista viikon tauko peleistä. Kehrasta palattua joukkueen katse käännetään tiukasti edessä oleviin Challenge Cupin otteluihin bulgarialaista HC Spartak Varnaa vastaan. Otteluparin ensimmäinen osa pelataan Varnassa 16.2. ja toinen 22.2. Vantaan Energia-Areenalla.

Dicken – Cocks la 1.2. klo 14.15 Pirkkolan Palloiluhalli

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Cocks su 2.2. klo 13:00 Anija Valla Spordikeskus