Täysi tupa todisti toista pistemenetystä

Käsipallon SM-liigan kauden ennätysyleisö, yli viisisataa silmäparia, oli saapunut keskiviikkoiltana Riihimäen Urheilutalolle seuraamaan Cocksin ja BK-46:n välistä sarjakamppailua sekä ottelun puoliajalla tapahtunutta jääkiekkoilun mestarivalmentaja Jukka Jalosen palkitsemista. Runsaslukuisen yleisön pettymykseksi sarjaa johtava Cocks joutui jo toisen kerran kuluvan kauden aikana päästämään toisen jaossa olleista sarjapisteistä vierailijoiden matkaan.

c06-Andreas Rönnberg

Kovassa otteluruuhkassa seilaavalle Cocksille ottelu BK:ta vastaan oli melkoista myrkyn juontia. Pariin otteeseen joukkue sai pelinsä rullaamaan siihen malliin, ettei illan vastustajalla vaikuttanut olevan mitään mahdollisuuksia rynnistykseen vastata, mutta nuo hetket kestivät vain aivan liian lyhyen aikaa. Muun ajan Cocksilla oli suuria vaikeuksia niin hyökkäys-, puolustus- kuin maalivahtipelaamisensakin kanssa, eivätkä pirteästi esiintyneet karjaalaisvieraat jättäneet mahdollisuuttaan käyttämättä.

Tauon tasalukemat kääntyivät ensin kolme maalia BK:n eduksi, kunnes Cocks rykäisi viidessä minuutissa kahden takaa neljän maalin karkumatkalle. Hätäisimmät ehtivät jo tässä vaiheessa kuvitella ottelun viimein kääntyneen Cocksin eduksi, mutta niin vain kotijoukkueen peli sekosi jälleen pahanpäiväisesti ja karjaalaiset nousivat uudelleen tasoihin. Cocksille tarjoutui vielä ottelun viimeisillä sekunneilla mahdollisuus iskeä aikalisän jälkeen voittomaali BK:n verkkoon, mutta viimeinen yritys ei enää tuottanut tulosta ja ottelu päättyi ehkäpä melko oikeutetusti tasatulokseen 35-35.

c10-Jukka Jalonen

Kehnosti sujuneen ottelun puoliajalla kentällä suoritettiin illan odotetuin ohjelmanumero, kun otteluisäntä Riihimäen kaupungin edustajat muistivat nuoret jääkiekkoleijonat hiljattain maailmanmestaruuteen johdattunutta valmentaja Jukka Jalosta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty luovutti Jaloselle 10 000 euron palkintoshekin, jonka riihimäkeläisen urheiluelämän kirkkain tähti ilmoitti lahjoittavansa paikallisen junioriurheilun hyväksi. Riihimäen Kiekko-Nikkarit saivat Jaloselta 6000 euroa jääkiekkojunioreiden käyttöön ja Riihimäen Cocks 4000 euroa käsipallon juniorityöhön. Palkintoshekin lisäksi Riihimäki päätti Jalosen kunniaksi nimetä kaupungin vuonna 2014 valmistuneen harjoitusjäähallin uudelleen JJ-areenaksi.

Riihimäen Cocks kiittää ja onnittelee Jukka Jalosta!